Sponsorer säkrar Shakespeare i Roma

Trettondagsafton på Romateatern. Thomas Segerström och Maria Lindström är den konstnärliga ledarduon som för Romateatern in i framtiden.Foto: Henrik Radhe

Trettondagsafton på Romateatern. Thomas Segerström och Maria Lindström är den konstnärliga ledarduon som för Romateatern in i framtiden.Foto: Henrik Radhe

Foto: Henrik Radhe

Kultur och Nöje2011-02-26 04:00

I sommar blir det pjäsen Trettondagsafton som spelas med 39 föreställningar på Romateatern.

Bland många kända namn på scenen denna säsong är två guldbaggebelönade skådespelare.

Det är Michael Segerström som gör Malvolio och Ulf Brunnberg som spelar Andreas blek af Nosen.

För 23:e året spelas Shakespeare på Romateatern och i år är det den tredje gången som Trettondagsafton sätts upp, nu med en elva personer stark ensemble.

Mer svärta i komedin utlovas av regissören Thomas Segerström som satsar på det tragikomiska i vad som ofta anses vara en av de roligaste av Shakespeares pjäser.

Malvolio spelas av Michael Segerström. Han är bland annat känd som Klabbarparn i den 21:a filmen i Åsa-Nisseserien som spelades in i fjol. En guldbagge fick han för sin insats i filmen Darling.

Andreas blek af Nosen gestaltas Ulf Brunnberg. Han fick en guldbagge för sin medverkan i Killinggängets "Fyra nyanser av brunt" och är känd för många från tv, i Stjärnorna på slottet.

Som Olivia ses Louise Ryme, minnesvärd lady Macbeth i fjolårets uppsättning av tragedin.

Rollerna som tvillingarna Viola och Sebastian bärs upp av Sanna Ingermaa Nilsson från Unga Roma, och Daniel Larsson, senast sedd som Duncans fältherre i Macbeth.

- Finansieringen av årets Shakespearesäsong på Gotland är säkrad med sponsorpengar och bidrag från regionen, berättar konstnärliga ledarduon Thomas Segerström och Maria Lindström.

Flera stora gotländska företag finns bland sponsorerna. Region Gotland backar upp med regionala medel, vilket ökar möjligheterna till pengar från Statens kulturråd.

- Produktionen sommaren 2011 är klar. Nu satsar vi långsiktigt på kontinuitet med fler och nya sponsorer, säger Thomas Segerström.

Med uppdrag att få i gång verksamhet kring Roma kungsgård väntar bland annat kulinariska nyheter på besökarna.

Ett nystartat företag ska driva café med inredning enligt konceptet "shabby chic" med ekotänk och elegant återbruk och med möblemang som är till salu.

Kungsladugårdens restaurang satsar nytt med bland annat grillbuffé i parken med inspiration hämtad från legendariska "Lammet och grisen" på norra Öland.

1990 gjorde Romateaterns ensemble Trettondagsafton eller Vad ni vill, i regi och bearbetning av Örjan Herlitz.

1999 gavs pjäsen i Göran O Ericssons översättning, bearbetad av Nina Pontén och Thomas Segerström, och i regi av Thomas Segerström.

2011 års Trettondagsafton sätts upp i regi av Thomas Segerström och med text bearbetad av Nina Pontén och Thomas Segerström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!