Stig Hammarstedts egna val på Art Anglais

Foto: Henrik Radhe

Kultur och Nöje2011-04-07 04:00

Gotländske fotografen Stig Hammarstedt ställer ut på Art Anglais, som inryms i Hotell Anglais vid Humlegården i Stockholm. Tony Clifton spelar under invigningen.

-  Jag tycker om att ställa ut där det rör sig en bredd av folk, säger Stig Hammarstedt.

I november visade Stig Hammarstedt utställningen "Greatest hits" i Gads affärslokaler i Hästgatsbacken i Visby. Nu tar han steget över Östersjön till ännu ett alternativt showroom, med fortsättningen på utställningen, som den här gången fått titeln "Personal Choice".

Utställningen omfattar foton som han tagit 1976-2010. Det tidigaste föreställer en tiggare i Paris, och den senaste bilden föreställer björkskog i Hejnum.

-  Jag har valt bilder jag själv gillar. Det är en spretig utställning med allt från porträtt till stilleben, gamla reportagebilder och den här gången har jag också med naturbilder från Gotland. Jag har tagit rätt mycket bilder i naturen under senare år.

Stig Hammarstedt visar bilderna i hotellets entré, lobby, trapphus och fönster. Tanken är att personer som flanerar förbi på trottoaren ska få en glimt av bilderna, och i ett fönster planerar han för att visa en bild av ringmuren.

-  Jag är svag för vackra bilder. Det är många som väljer bort solnedgångar och liknande motiv, men så tänker inte jag. Jag kör på och visar de bilder som jag tycker är fina, säger Stig Hammarstedt.

Utställningen öppnar torsdag 7 april, då invigningsspelar skivaktuella Tony Clifton.

-  Det är roligt att de tackade ja. Jag tog faktiskt deras första gruppbild 1999. Då hette de Galaxy Grammophone, berättar Stig Hammarstedt.

Fotoutställningen "Personal Choice" fortsätter på Art Anglais till och med fredag 29 april.

Paris tiggare utanfšr Notre dam
Foto Stig Hammarstedt
Paris tiggare utanfšr Notre dam Foto Stig Hammarstedt
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!