Under en vecka kommer gotländsk mat, design och Ingmar Bergmans Fårödokumentärer att förföra New York-borna om ön mitt i Östersjön.
"Gotland in New York" arrangeras den 30 oktober till 5 november i Scandinavian House i New York och är initierad av svenskamerikanska handelskammaren tillsammans med regionen, länsstyrelsen och Bergmancentret.
Årets tema är "Från gård till gaffel" och förutom alla kulinariska läckerheter och utställningar kommer det att bli seminarier om småskalig produktion och design av bruksvaror.
Stina Lindholm kommer att visa sin senaste kollektion av odlingskrukor, "Mizo", som betyder "rand" på japanska.
- Jag är själv intresserad och inspirerad av det japanska, både när det gäller keramik, betong och även odling, förklarar Stina Lindholm som håller i urvalet av det 15-talet gotländska formgivare och företag som ska hålla hög nationell klass på utställningen - främst keramik, kalksten, betong och ull.
Gotländsk meny
Invigning och galamiddag blir det den 30 oktober då Tove Admans betongljusstakar och Anders Åhrfeldts "kommunbaggar" pryder borden.
Under veckan kommer Restaurant Aquavit på 55th Street att servera en gotländsk meny med gotländskt öl.
Patrik von Corswant kommer att hålla i det kulinariska under besöket.
Ingmar Bergman-festivalen kommer att skötas av Bergmancentrets Jannike Åhlund som förutom Fårödukumentärerna kommer att visa de gotlandsinspelade långfilmerna "Skammen" och "Persona".
Det blir Liv Ullman som invigningstalar och ett Bergman-seminarium med professor Birgitta Steene kommer att hållas.