Syndigt goda italienska desserter
Jag måste erkänna att det är med stor förtjusning jag studerar boken Italienska desserter av Bo Hagström och Robert Maglia.
Foto: eril230
Men om man njuter av detta med måtta så kanske man slipper ångestkänslor. Mat och inte minst italienska desserter är gott. Det är bara att erkänna: Jag älskar mat! Både att äta den och att laga till den.
Om man låter det nyttiga väga tyngst i en måltid så kan en mindre del onyttigt få slinka ner på slutet. Så skulle man kunna definiera en italiensk måltid bestående av tre eller flera rätter, där desserten står för det onyttiga. Dock inte alltid.
Det finns desserter som inte är kaloribomber eller fulla av socker och kolhydrater. Men nog om detta.
Det är rent ut sagt en njutning att bara läsa recepten och titta på de vackra färgbilderna i boken Italienska desserter. Pannacotta finns förstås med liksom tiramisu och rätter med olika frukter och bär.
Det är svårt att välja ut en favorit. Så jag tar en dessert som lockar mig oerhört; Fragole al Prosseco.
Det vill säga jordgubbar och prosecco. Det senare är namnet på en druvsort som används för ett mousserande vin från Treviso i nordöstra Italien. Den här desserten består av en gelé innehållande jordgubbar, hallon och prosecco och som man gärna kan servera ihop med lite mascarpone och lite rivet apelsinskal. Och förstås gärna ett glas prosecco till!
Tja, det är inte så mycket mer att orda om. Köp boken!
Italienska desserter av Bo Hagatröm (Solens mat) och Robert Maglia är utgiven på Ica bokförlag.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!