är sju av Galleriföreningens konstnärer på Gotland bestämde sig för att delta i årets upplaga av Supermarket i Stockholm i februari, så samlades de runt temat "civilisationen".
Ett citat ur Peter Brooks filmatisering av William Goldings "Flugornas herre" från 1963 bildade avstamp för konstnärerna:
"Saker och ting bryts sönder, jag vet inte varför. Det började bra. Men sedan glömde alla vad som verkligen betyder något."
Så säger den pojke som först röstats till ledare när han inser att han håller på att förlora kontrollen över de andra pojkarna på den öde ön.
Behöver en mänsklig civilisation en ledare eller faller vi annars in i barbari? är en av frågorna som ställs av de sju konstnärerna på Gocart Gallery som i kväll håller vernissage för utställningen "Themes of Civilisation".
Motsägelserna runt oss
- Det är intressant att vi omger oss med saker som är emot oss själva, säger konstnären Mona Malmström, en av de sju deltagande konstnärerna och det är också hon som kurerat utställningen.
- Redan under Supermarket-helgen på Kulturhuset i Stockholm, den 17-19 februari, då vi som ett av 80 konstnärsdrivna gallerier ställde ut, fick vi många besökare i montern.
- Vi kunde inte bara knyta många nya och intressanta kontakter, vi fick också många lovord för det vi skapat, säger hon.
Själv har hon skapat en mycket talande fotoserie, "Best Friend Snap I-IV", där avel och strama halsband håller människans bästa vän i schack.
"Whip Nature!" är ett objekt hon skapat med hjälp av en spegel köpt på Rusta och en grön dörrmatta av plast, säkerligen inhandlad på samma ställe.
Hönan och ägget
Erik Scheid har också arbetat med fotografi. Den här gången symboliserar han alliansen mellan media och våra politiker med utgångspunkt från Almedalsveckan.
Bilderna skapar frågor likt den om hönan och ägget. Vad kom egentligen först, hur oskiljaktiga är de och vad får det för konsekvenser?
Även Karin Landin Larsson arbetar med symbolik i sitt måleri, om hur livet blev som det blev och vad som påverkar oss i de avgörande valen.
Hanna Stahles litografier målar upp ett mörkt framtidsscenario. Mörka moln över platser som saknar människor och liv. Civilisationens fernissa är påtagligt tunn och en påminnelse om att det alltid kommer något efter framtiden.
Civilisationens belägenhet
C Anders Wallén använder sig av Auguste Rodins skulptur "Tänkaren" när han funderar över civilisationens belägenhet och i sin video "Sans Issue" använder han sina gotländska konstnärskollegors glas- och porslinsskulpturer. I verket som tidigare visats på Roma kungsgård ställer han frågor om konstverk och konst.
Mårten Medbos apor av stengods ställer också väsentliga frågor om barndomens brutala värld när de sociala koderna ska läras in - i serien "Schoolyard monkeys".
Även Maria Lilja finns med på utställningen, även om hennes verk är taget ur ett annat sammanhang från årets Supermarket. Hennes "It´s possible" deltog ursprungligen i ett spanskt initiativ som handlar om konstnärernas situation, där varje verk fick kosta högst sex euro att framställa.
"Themes of Civilisation" visas till och med 1 april.