Vera - en gotländsk debutant på Dramaten

Lördag 29 maj debuterar hon på Dramaten. Men gotländska Vera Kebbe Sandström kommer inte själv att stå längst fram på scenen, hennes debut sker i första hand som textförfattare och statist på scenen.

Foto:

Kultur och Nöje2010-05-15 04:00
Lördag den 29 maj är det äntligen dags för deltagarna i Unga Dramatens Textprojekt att visa upp den föreställning de har skrivit under våren. 13 deltagare i åldern 15-20 år har ingått i Textprojektet och skrivit texter på temat "rädsla".

Musikgymnasium
En av deltagarna heter Vera Kebbe Sandström, 19 år från Visby. För närvarande bor hon i Stockholm för att gå Rytmus gymnasium.
Nu sätts hennes och de andra tolv ungdomarnas texter samman till föreställningen "Rädsla - bang, bang" och den scen Vera skrivit handlar om rädslan att förlora sig själv, eller förlora någon annan.
Sedan tre år tillbaka går Vera Kebbe Sandström på musikgymnasiet Rytmus i Fittja utanför Stockholm. Hon fick tips från några av skolkamraterna och nu är de tre stycken från skolan som blev uttagna till Unga Dramatens Textprojekt.
- Det betyder mycket för mig personligen att vara med, säger Vera.
- Man utvecklas på ett nytt sätt.
Hon har tidigare skrivit en del låttexter, och det var med en sådan text och en berättelse om sig själv som hon blev antagen till projektet.
- Jag trodde inte jag kunde skriva pjäser och dramatik, men nu kommer jag fortsätta utveckla den delen av skrivandet vid sidan av låttexter, säger hon.

Statist på scenen
Ambitionen med projektet har varit att ta texten från idé till föreställning. Deltagarna har coachats i arbetet av bland annat regissör Staffan Roos, dramatiker Martina Montelius, skådespelare Shima Niavarani och dansare/koreograf Anna Vnuk.
Medverkande skådespelare på scenen är Ana Gil de Melo Nascimento, Emma Mehonic, Rikard Lekander, Davood Tafvizian samt några av ungdomarna i Textprojektet. Vera Kebbe Sandström kommer att medverka som statist under föreställningen.

Finalplatser i Tiljans
På lördag kommer hon att få nytta av de kunskaper hon tidigare fått som deltagare i Musikalkompaniet här hemma i Visby, och hennes två finalplatser i Tiljans Talanger.

SONY DSC
SONY DSC
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!