Sienna spelar Roxette-musikal i Malmö

I ”Joyride the musical” utspelar sig en relationskomedi till Roxettes musik. På scen på Malmö Opera finns bland andra gotländskan Sienna Sebek. ”Det är min dröm att vara med i en originaluppsättning” säger hon.

Sienna Sebek från Hejde och Fröjel finns på Malmö Operas scen i "Joyride the musical" vilken bygger på Roxettes musik och utspelar sig i skiftet 80-90-tal. Den 6 september har uppsättningen världspremiär.

Sienna Sebek från Hejde och Fröjel finns på Malmö Operas scen i "Joyride the musical" vilken bygger på Roxettes musik och utspelar sig i skiftet 80-90-tal. Den 6 september har uppsättningen världspremiär.

Foto: Malmö Opera

Malmö/Gotland2024-08-29 16:30

Den 6 september har musikalen där Roxettes låtar ligger till grund för handlingen världspremiär, manuset bygger på brittiska komedin ”Got You Back”.

Roxette, med Per Gessle och Marie Fredriksson, var som allra störst i skiftet 80-90-tal med hits som ”It Must Have Been Love”, ”The Look” och ”Joyride”. En glädjetripp lär det bli, om man ska tro Sienna Sebek:

– Vi har så himla bra stämning, jag är övertygad om att det smittar av sig på publiken.

undefined
Dirigenten Joakim Hallin och Per Gessle inför premiären av "Joyride the musical". Gessle har varit positiv och engagerad under repetitionsperioden.

Sienna har sitt ursprung i Hejde och Fröjel och tog som så många andra gotlänningar sina första steg ut på scen i Gotlands musikalkompani.

– Mamma hade en cd med ”Kristina från Duvemåla” som jag blev helt besatt av när jag var fem, sex år. Och att sedan få komma med i Musikalkompaniet och göra uppsättningar där…det stakade ut min väg.

Intresset tog henne till Lunds dans- och musikalgymnasium. Därefter utbildade hon sig under tre år till professionell musikalartist på Art Educational Schools i London, en av Englands mest renommerade scenskolor, där hon tog examen 2015.

Hon stannade i London ytterligare fyra år men är sedan dess åter i Sverige och livnär sig som musikalartist.

undefined
Sienna Sebek från Hejde och Fröjel finns på Malmö Operas scen i "Joyride the musical" vilken bygger på Roxettes musik. Den 6 september har uppsättningen världspremiär.
undefined
Gotlänningen Sienna Sebek bor numera i Stockholm men huserar i Malmö under den tid som "Joyride" spelas. På scen finns också en annan gotlänning: Joel Zerpe.
undefined
Jessica Marberger och Marsha Songcome är två av huvudrollsinnehavarna i Roxette-musikalen på Malmö Opera.
undefined
Gotlänningen Joel Zerpe finns i ensemblen i "Joyride the musical".

31-åringen bor i Stockholm men befinner sig alltså för närvarande i Malmö, det gäller att temporärt slå sig ner där rollerna finns.

I ”Joyride” är hon ersättare till Sara Lehmann, i Malmö Operas fasta ensemble, som spelar en av de bärande rollerna, ”Natasha”.

Det innebär att Sienna måste vara beredd att när som helst hoppa in i den karaktären. Ett samtal kan komma i ottan: "Jag är sjuk, du får ta det!". Det är på Siennas eget ansvar att hålla sig à jour med rollen.

– Det är en spännande press, säger hon. Men annars tillhör jag ensemblen på scen som inte har bärande roller, berättar hon.

Där har hon för övrigt i "Joyride" sällskap med en kompis från Gotlands-tiden: Joel Zerpe.

undefined
Marie Fredriksson och Per Gessle hade stora framgångar med Roxette, främst i skiftet 80-90-tal då de hade fyra förstaplaceringar på USA-listan. Marie Fredriksson avled i cancer i december 2019.

Det var ursprungligen Malmöoperan som tog kontakt med Per Gessle som nappade på idén, musikalen är alltså en originaluppsättning.

– Han har varit så engagerad och positiv och har frikostigt delat med sig av Roxettes historia, säger Sienna.

Roxette bildades 1986 av Per Gessle och Marie Fredriksson och hade fyra ettor på Billboardlistan. Fredriksson avled i december 2019. 

”Joyride the musical” har premiär den 6 september och spelas till och med 27 april nästa år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!