Band står på kö för att rocka baracken

Rockfesten Rocka baracken i Martebo i våras blev så lyckad att det blir en uppföljning. Fem band vill rocka brallorna av publiken i Stenkyrka folkets hus.

Fem band intar scenen under Rocka baracken i Stenkyrka folkets hus den 26 oktober.

Fem band intar scenen under Rocka baracken i Stenkyrka folkets hus den 26 oktober.

Foto: Pressbild

Musik2019-10-21 11:00

Fem band i olika rockstilar, 20 grabbar och 1 tjej. Den 26 oktober är det dags för uppföljningen till vårens Rocka baracken i Martebo, nu i Stenkyrka folkets hus.

Initiativtagaren till Rocka baracken är Mia Nilsson i coverbandetbandet No One Knows, som bland annat spelar Foo Fighters-låtar.

– Vi tycker att det är jättekul att vara ute och spela men känner inte riktigt att vi är så bra att vi kan ta betalt. Men om man får ihop ett helt gäng så kanske det känns bättre att ta betalt av dem som lyssnar, säger Mia Nilsson.  

Namnet Rocka baracken kommer från vårens evenemang då man höll till i Martebobaracken. De gillade namnet så mycket att de valde att behålla det, trots att arrangemanget nu flyttat till Stenkyrka folkets hus.

– Tanken är att det ska vara band som i första hand spelar för att det är kul, inte för att tjäna pengar. Vi var helt överraskade över det gensvar vi fick, så vi bestämde redan samma kväll att det skulle bli en Rocka baracken till, den här gången på hösten.

Fyra band var med i våras, men det var fler som ville vara med. De som inte fick eller kunde vara då med hade första tjing till höstens spelning.

– Jag har redan nu blivit kontaktad av band som vill vara med till våren, säger Mia Nilsson.

Värdbandet No One Knows, där Mia Nilsson sjunger och spelar gitarr, var med förra gången, så även hårdrockcoverbandet Neverdie, som fick hoppa in efter att ett annat band lämnat återbud till höstens spelning.

– Sedan är det tre, för mig, helt nya band som är med. Det är bluesbandet Fair Dinkum, som spelar ett härligt tunggung; och Bumper, ett hårdpopband där volymen är hög och tempot högt. De har en helt egen stil som de kallar för Bumperstyle och ska vara riktigt grymma på scen.

Till sist är det The Chimneys, ett hopplock av medlemmar från banden Raw Collection och Jessi James and the Double Dice. Bandet har satts ihop enbart för att vara med den här kvällen.

– Det ska också bli jättekul att höra, de verkar köra lite 80-talsmusik, lite rock, lite synt, lite Journey, och det har vi inte i något av de andra banden.

Det blir en grabbig uppställning under kvällen, med Mia Nilsson som enda tjej på scen.

– Det är en ganska hård musikstil och det finns inte så många tjejer på Gotland som spelar i rockcoverband. Förra Rocka baracken var vi två, då var bandet Rebels med som har en grym basist som råkar vara tjej.

Mia Nilsson, gitarrist och sångerska i bandet No One Knows, är initiativtagare till rockfesten Rocka baracken.
Mia Nilsson, gitarrist och sångerska i bandet No One Knows, är initiativtagare till rockfesten Rocka baracken.
Karta: Stenkyrka folkets hus
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!