Povel Ramel (1922-2007) har en alldeles egen plats inom svensk musik och underhållning. Få kunde som han vrida och vränga på ord och rytmer och få det till obegripliga begripligheter.
"Alla" kan någon Ramel-låt, så är det bara. "Ta av dig skorna" eller kokosnöten och "Johanssons boogie-woogie vals".
Med denna gigant som far växte Mikael Ramel upp. Om det är en belastning? Nej, nej.
Han är rent av fascinerad över sin fars hantverk och för det gärna vidare framåt i tiden. För att han tycker sångerna är värda det och för att så få andra gör det bra. Det är så han säger det:
– Många försöker ta sig an hans låtar, men det blir sällan det blir riktigt bra. Så då gör vi det själva, säger han.
"Vi" är i det sammanhanget bandet Povels naturbarn, där även hans syster Lotta ingår. De har genom åren dryga 500 föreställningar med Povels låtar bakom sig.
Den här gången är Mikael Ramel dock på Gotland för fyra konserter tillsammans med Gotland brass, Gotlandsmusikens brassextett. En i sanning annorlunda konstellation.
– Det vete tusan och jag någonsin gjort något sådant, funderar han.
Samarbetet har det varit på gång länge. I 30 år, närmare bestämt. Mikael och brassets bastrombonist Lennart Löfgren är nämligen bekanta sedan sena 70-talet.
– Jag ringde dig 1988 och försökte få hit dig, men det funkade inte. Så nu när det gått 30 år slog jag en ny signal, skrattar Löfgren.
Under dagarna två har de repeterat i Gotlandsmusikens lokaler i Vibble. Dessförinnan har musikanterna förberett sig var för sig.
– Det blir kul. Annorlunda, säger Ramel.
Fyra föreställningar på fyra dagar blir det, start i kväll i Östergarn, därefter Rute, Havdhem och avslutning på söndag i Almedalsbiblioteket i Visby.
I hela livet har Mikael Ramel ägnat sig åt musiken. Redan i sent 60-tal kom de första egna skivorna, på 70-talet tillhörde han Fläsket brinner, men mest har han varit sin egen. I år kom albumet "I huvet på varann", i februari kommer ytterligare skiva.
1986 tilldelades Mikael Ramel pappa Povels Karamelodiktstipendium för sin ordkonst. 2010 skapade han tillsammans med artisten Wille Crafoord ett liknande pris; "Legitimerad legend". 2017 gick utmärkelsen till Visby-boende musikern Merit Hemmingson.
I någon mening går det att säga att Mikael Ramel själv också är en legend, som utöver sin egen musik också gör en kulturgärning genom att föra vidare arvet från sin far.