Så gick det för gotlänningen i Årets kock-finalen

Smak- och brödsinnet var på topp, men det räckte inte för Luqaz Ottosson, som föll ned i rabbishålet under torsdagens Årets kock-final.

Luqaz Ottosson, som driver restaurang Rot, hamnade på en mittenplacering.

Luqaz Ottosson, som driver restaurang Rot, hamnade på en mittenplacering.

Foto: Malin Stenström/arkiv

Restaurang2020-09-17 20:37

Det var fjärde gången som Luqaz Ottosson tävlade mot landets gastronomiska elit i Årets kock. En åttondeplats har det blivit som bäst – hittills. Under torsdagens final såg Ottosson ett tag att ut gå mot en topplacering. När poängen hade räknats samman slutade gotlänningen som fyra av åtta.  

Det började bra: I kategorin sensorik, där kockarnas smak- och doftsinne testades, kammade han faktiskt hem flest poäng bland de tävlande.

Utomordentligt bra gick det också i kategorin där deltagarna skulle trolla fram en rätt med återvunnet bröd. Här blev det full pott för Ottossons brödpasta. Det gotlänningen stupade på, något otippat, var tävlingens kaninrätter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!