Premiäråret 2014 lockade cirka 500 personer och förra året steg besökarantalet till 600 personer.
Festivalens projektledare Carina Norderäng är förhoppningsfull att antalet besökare fortsätter att växa även i år.
– Ja, det känns så. Det är många som har talat positivt om den och vill komma tillbaka, säger hon.
Har det gått över förväntan hittills?
– Det kan man nog säga. Det har varit väldigt många besökare de två första åren och vi hoppas att det ska fortsätta vara så. Vi är också nöjda med att allting runt arrangemanget har fungerat så bra, vi är många som hjälper till med det här.
Festivalens koncept är samma som de tidigare åren. Skapande, återbruk och hållbarhet står i fokus.
Schemat är späckat med bland annat föreläsningar, hantverksmarknad, workshops och utställningar. Som nyhet finns i år Fenomenalen på plats och visar hur man kan återanvända tomma toalettrullar.
– Vi har haft en publik som har bestått av mestadels vuxna och till stor del kvinnor tidigare, det vore roligt att locka fler barnfamiljer.
En annan nyhet i år är att det anordnas klädbytardag under festivalen.
– Det hoppas vi på. En del har undrat om de behöver komma innan med sina kläder men så är det inte. Det kommer finnas kläder på plats att byta med redan från start, klädbytardagen börjar vid 11.00 när festivalen sätter igång.
Premiäråret fanns Elsa Billgren på plats och i fjol fungerade designern Bea Szenfeld som dragplåster. I år gästas festivalen av formgivaren, författaren och illustratören Lotta Kühlhorn, med hus i Alva.
– Hon är en väldigt kreativ och inspirerande kvinna som håller på med återbruk och använder sig av sånt som är gammalt, precis det som är i linje med vad hela festivalen går ut på.
Kühlhorn är ett bekant ansikte för de som tittar på tv-programmet Go'kväll.
– Där har Billgren och Szenfeld också varit med, så vi brukar skoja om att det är ett kriterium för att få föreläsa på festivalen.
Kühlhorn håller dubbla föreläsningar under dagen. Därtill föreläser gotländskan Elfrida Nilsdotter Ahlby om sitt konstnärskap och även trion Lisa Larsson, Region Gotland, Röda Korsets Göran Wahlqvist och Eva Svensson från Eskilstuna folkhögskola som pratar om återvinning, miljöaspekten och hållbarhet. Eva Svensson kommer berätta om erfarenheterna från projektet ReTuna.
– I Eskilstuna har man gjort en återvinningscentral med butiker där man kan handla inlämnade saker, säger Carina Norderäng.