Tioåriga Alvin Rees i Visby kan bli Sveriges yngsta mästerkock 2020. På tisdag är det premiär för årets säsong.
– Det har varit ett jätteroligt och spännande äventyr, säger han.
Laga mat är något han gillat och gjort länge.
Lagar du ofta mat?
– Ja, till familjen och till kompisar och så.
Plankstek är en av favoriträtterna när Alvin Rees står för maten.
Hur var det att vara med i programmet?
– Det var väldigt annorlunda än det ser ut på tv. Varje gång man ska spela in så ska man ut och in flera gånger. Det var lite rörigt, men roligt.
Att lära känna de andra tävlande var också kul.
– Vi blev jättebra kompisar!
Hur var det att tävla i matlagning?
– Det var riktigt spännande. Jag har sett på programmet sedan jag var liten och nu står man där själv. Jag har alltid tänkt att det måste vara jättesvårt att komma med, och det var det också.
Det var många moment på vägen, för att till slut få en plats i tävlingen.
Har du lärt dig något?
– Jag har lärt mig jättemycket och blivit bättre på att laga mat. Jag lärde mig till exempel att göra en ny kycklinggryta.
Barnen fick också träffa flera duktiga kockar, som Danyel Couet och Tina Nordström, programmets jury.
– Det var coolt. De lärde oss mycket.
På tisdag sänds första avsnittet, ska du titta?
– Ja, jag ska titta tillsammans med min bästa kompis, hans familj och min familj.
Hur känns det att se sig själv på tv?
– Det kommer att kännas jättekonstigt, men det kommer att bli jättekul.