Helagotlands quiz är äntligen tillbaka

Premiären i mars blev en mysig och lite trång historia då många tävlingssugna dök upp. Nu återvänder Helagotlands quiz för omgång två.

Mysig stämning och mycket folk under första upplagan av quizet.

Mysig stämning och mycket folk under första upplagan av quizet.

Foto: Edvin Högdal

Visby2023-03-27 08:01

Hela 41 lag samlades i Matsalen på Strand Hotel den 1 mars då den första upplagan av quizet anordnades. En av quizmakarna från Helagotland, Felix Wedjesjö, ser tillbaka på en trevlig afton.

– Det var lite överväldigande men framförallt väldigt kul. Särskilt roligt att vi efteråt har fått så mycket bra feedback på frågorna. Det var det jag var mest osäker kring på förhand, om nivån skulle vara lagom, säger han.

Onsdagen den 12 april är det dags igen. Frågorna kommer även denna gång att kretsa kring nyheter från Gotland, Sverige och världen men även blandas upp med generell trivia.

Eftersom arrangörerna blev lite tagna på sängen av det stora deltagarantalet på premiären har man den här gången valt att anordna quizet under lite mer ordnade former.

– Vi valde att köra ett öppet event med drop in och visste inte om det skulle bli 5 eller 50 lag. Eftersom det landade närmare det senare antalet så blev det lite logistiskt körigt i inledningen. Den här gången kommer Matsalen att ta emot bordsbokningar och antalet platser totalt kommer därmed att vara begränsade, säger Pär Ullrich, chefredaktör på Helagotland.

Även quizmakarna har planer på hur upplägget kan utvecklas.

– Vi har lärt oss en del från första gången och diskuterar nu nya inslag och förbättringar kring själva quizet och frågorna, säger Felix Wedjesjö.

Helagotlands quiz anordnas på Matsalen, Strand Hotel, den 12 april mellan klockan 18-20.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!