Elton Johns låtskatt på Wall of sound

Ikväll är det åter dags för klubben Wall of sound att inta tornet i Visby innerstad. Denna gång tolkar husbandet högaktuella Sir Elton John.

Elton John är aktuell med turnén "Farewell Yellow Brick Road".

Elton John är aktuell med turnén "Farewell Yellow Brick Road".

Foto: Kevin Coffee/TT

Visby2019-09-21 12:41

– Vi har pratat om att göra Elton John ganska länge. Han har en helt otrolig låtskatt, säger Erik Larsson, en av arrangörerna till Wall of sound.

Elton John är högaktuell, dels i och med att han nu befinner sig ute på turnén "Farewell Yellow Brick Road" vilket tros bli hans sista, och dels med filmen "Rocketman" som hade premiär tidigare i år och är en filmatisering över Elton Johns liv och gärning. Erik Larsson och Helena Holmgren, som arrangerar Wall of sound tillsammans, var och såg både filmen och en av Elton Johns konserter i Italien i somras.

– Efter det föreslog vi att vi nu ska göra Elton John, och bandet var snabba att nappa på det, berättar Erik Larsson.

Bandmedlemmarna varierar något från gång till gång, bland annat beroende på vilken artist eller vilket band som tolkas, men består denna gång av Jakob Larsson på trummor, Erik Törner på bas och sång, Lee Gotvik på sång, Ida Rickardsson på sång, Daniel Kylén på piano, Filippa Maurin på sång, Kasper Kvist på gitarr och Markus Johansson på sång.

– Daniel är riktigt laddad för pianodelarna och sångarna i bandet gillar utmaningar och det får de här, säger Erik Larsson.

Han berättar att han själv är ett riktigt Elton John-fan.

– Hans skivor fanns med i mina föräldrars skivbackar så jag har växt upp med Elton John, berättar Erik Larsson.

Går det att välja en favoritlåt?

– Låten "Goodbye Yellow Brick Road" får jag gåshud av varje gång. Men det är nästan löjligt hur många bra låtar det finns, vilket vi märkte när vi började rada upp vilka låtar bandet ska göra.

Dörrarna till tornet ikväll slår upp klockan 21.00 och bandet går på scen vid 22.30. De spelar sedan i två set med paus i mellan. När bandet är klara utlovas dansgolv för alla som är "still standing".

– Eltons musik är tacksam att bygga partystämning kring. Jag tror att det blir en del ballonger den här gången, det känns rimligt. När man har den här typen av musik i ryggen kan det bara gå rätt, säger Erik Larsson.

Den 27 oktober anordnar Wall of sound traditionsenligt sin Oktoberfest. Husbandet The Wall of sound band är sedan tillbaka 9 november för att avrunda säsongen med en hyllning till året 1969, vilket är 50 år sedan i år. Men planen är att klubben kommer att fortsätta till våren igen.

– Vi siktar på det. Det är lite för roligt för att sluta, säger Erik Larsson.

Elton John med maken David Furnish på premiären av filmen "Rocketman" tidigare i år.
Elton John med maken David Furnish på premiären av filmen "Rocketman" tidigare i år.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!