Med ett fång tulpaner i famnen tar Marie Larsson emot på Langska huset i Visby. Hennes bilder av kvinnor fyller väggarna.
– Jag har haft ett rättspatos och blivit förbannad på orättvisor sedan jag var tonåring, säger hon och berättar att hon flyttade till Gotland 2008 och numera bor tillsammans med sin man i Eksta.
När Marie Larsson växte upp i Östersund och i Sundsvall var hennes föräldrars arbetsgivare av judisk härkomst.
– Sedan barnsben har jag sett människor med nummer inbrända på armarna. Absurda orättvisor mot systemfel har följt mig genom livet, säger hon.
I sitt tidigare yrkesliv kom Marie Larsson i kontakt med kvinnor utsatta för både hedersproblematik och övergrepp, mot sig själva och sina barn. Vid 56 års ålder började hon måla.
– Jag blev lika chockad själv över vad som fastade på duken. Konst ska inte bara vara en snygg prydnad över soffan, den ska oroa och gå rakt in i hjärtat. Den är en spegling av det samhälle vi lever i just nu, säger hon och berättar om sin snabba karriär där hon hunnit med att delta i Liljevalchs vårsalong i Stockholm.
Utställningen i Visby har inte bara lånat sitt namn, "Stolt att vara kvinna", från ett av Josefin Nilssons paradnummer. Varje bild i utställningen har också en egen dikt, och en egen låt på Marie Larssons låtlista på Spotify.
– Jag har sjungit sedan jag var liten. Musiken är en lika stor del som konsten för mig, säger hon och berättar hur konst kan vara ett vapen i kampen mot orättvisor som drabbar kvinnor:
– I år är det 100 år sedan de första fem kvinnorna tog plats i riksdagen. Det finns fortfarande massor att göra, säger Marie Larsson.
Hon berättar om alla de gånger hon själv fått en klapp på huvudet av en man med orden "Lilla du".
– Jag är kvinna och jag kan inte låta bli att se saker. Vi får sämre vård, sämre sjukpenning, sämre pension, och fortfarande inte samma lön för samma arbete, säger hon och uppmanar alla att utnyttja sin rösträtt i september:
– Men läs de olika partiernas partiprogram. Då ser man vad de egentligen står för, och inte bara allt valfläsk.
Efter utställningen på Langska väntar nya teman, en utställning på Clarion Hotel i april och Öppna ateljéer hemma i Eksta där gamla skolhuset då öppnas. Till sommaren planerar hon att leda kurser.
– Jag är utbildad Vedic Art-lärare, det finns inget rätt eller fel och man leker sig fram.