I morgon kväll är Corvus Corax tillbaka på scen i Visby och på fredag och lördag gör de ytterligare två spelningar. Det har då gått fem år sedan de spelade i Östergravar på Medeltidsveckans 30-årsjubileum.
Castus Karsten Liehm sjunger och spelar säckpipa i Corvus Corax. Han har goda minnen från den konserten.
– Just då arbetade vi med musik om äldre nordiska kungar, så det var väldigt roligt att få komma till en riktig gammal vikingaplats.
Corvus Corax bildades i Berlin för snart 30 år sedan. Sedan dess har de i sin musik använt sig av många äldre instrument. Förutom säckpipa har deras låter fyllts av toner från såväl luta som skalmeja – en sorts medeltida version av en oboe.
När sjumannabandet gör entré i St: Nicolai ruin på torsdagkvällen kommer det dessutom att stå flera stora trummor på scen. Enligt Castus Karsten Liehm har bandets musik med åren präglats allt mer av slagverk.
– Vi har mer rytm nu än när vi började. Och det är bra, för då dansar publiken ännu mer.
Till Gotland kommer bandet emellertid inte att ha med sig alla sina instrument. Enligt Castus Karsten Liehm så kommer de största trummorna av praktiska skäl inte att följa med.
– Det är svårt att transportera allting. Så vi kommer att göra halvakustiska spelningar, men ha en mick till min röst och kanske något av instrumenten.
Han hoppas på att folk ska sjunga med i de texter på "gammelnordiska" som flera av låtarna har.
– När vi spelade i Mexiko sjöng publiken med i texterna på gammal "skandinaviska", trots att de inte alls kunde prata svenska, norska eller danska.
Under sina snart 30 år har Corvus Corax spelat runtom i världen. Från Kina och Japan till Moskva och Italien. Och förutom att locka publik från alla världens hörn har de också skaffat sig beundrare i alla åldrar. Castus Karsten Liehm berättar om ett 80-årigt fan som reser i bandets fotspår för att gå på deras konserter.
– Nu senast var hon i Österrike och Italien när vi spelade där tidigare i år.
Trots den långa karriären har Castus Karsten Liehm inte tröttnat på att turnera. Han betonar att bandet behöver ta betalt för konserterna för att klara sig, men att det viktigaste är att ha roligt. Och inför Medeltidsveckan är förväntningarna tydliga.
– Vi hoppas att det kommer många för att dansa och festa med oss. När säckpiporna börjar spela är festen igång, säger han med ett skratt.