"Alla andra försöker vara så snygga och häftiga"

I tisdags presenterades de 28 deltagarbidragen till Melodifestivalen 2018. Bland dessa märks dansbandet Rolandz med gotlänningen Ludvig Olin som kapellmästare och producent.

2 december 2017 20:15

Dansbandet Rolandz, som frontas av komikern Robert Gustafsson i karaktären som Roland Järverup, gör nästa år entré i Mellosammanhang. Bandet har gotländsk touch i form av Lummelundasonen Ludvig Olin som är bandets kapellmästare och producent. Han ser fram emot att göra debut i sammanhanget.

– Det är en stor grej som man vill kunna bocka av. Det har alltid varit något av en dröm, att se vad det är för cirkus, säger Ludvig Olin och fortsätter:

– Det är ju väldigt speciellt att tävla i musik. Det är otroligt mycket att tänka på, lika mycket som man spelar låten så är det minst lika viktigt att göra sitt nummer.

LÄS MER: Här är gotlänningarnas låtar i Mellon

Ludvig Olin menar att Rolandz ser det som en rolig grej och kan gå in i tävlingen avslappnat.

– För vår del är det säkert lättare. Alla andra försöker vara så snygga och häftiga som möjligt för att sticka ut bland alla andra bidrag, medan vi kanske kommer undan mer med att ha roligt och kan ta det med en klackspark.

Samtidigt understryker han att tävlingsmomentet inte kommer att underskattas.

– Är man med i en tävling ska man var med för att vinna, annars kan man hellre släppa fram någon annan som vill vinna tävlingen.

Han tror att Rolandz kommer passa väl in i sammanhanget.

– Vi tycker oss ha en stor och trogen skara fans ute i landet och vi hoppas att de är röststarka.

Rolandz tävlingsbidrag heter "Fuldans" som har skrivits av bland andra Fredrik Kempe.

– Fuldans är en klassisk Rolandz-stänkare, det är upptempo och glatt. En låt med hitpotential som är oerhört svår att få ur hjärnan när man har hört den.

En sådan låt som man svär över för att den sätter sig i skallen?

– Tyvärr är det nog så haha. Det är svårt att låta bli att gå och vissla på den vilket man inte får göra just nu, eftersom ingen ska ha hört den innan tävlingen, säger Ludvig Olin.

Så jobbar vi med nyheter
Jonas Bäckström