Anna klarade alla frågor – snart tillbaka på Sudret

Sommargotlänningen Anna Frenning klarade alla frågor i fredagens "Postkodmiljonären". Bli inte förvånad om du ser henne i trakterna av Havdhem under våren.

22 mars 2019 20:02

Anna Frenning säkrade 100 000-kronorsnivån efter att ha klarat alla frågor i fredagens avsnitt. Noggranna förberedelser och en grundlig kartläggning av expertis bland familj och vänner säkrade avancemanget.

– Jag har vissa ämnen som jag vet att jag är bra på. Jag har spelat Quizkampen mot en vän i flera år och brukar vara bra på ämnen som böcker och ord, tro och skrock, samt djur och natur. Men sport kan jag inte mycket om. Mina kunskaper där är i nivå med frågan; "I vilken av följande sporter använder man en fjäderboll?". Där svarade jag badminton, som var rätt, men längre än så sträcker sig inte mina kunskaper i ämnet, säger Anna Frenning.

LÄS MER: VINNARE: Gotlänningen är nu en miljonär

Inför tävlingen valde Anna Frenning ut sina livlinor, alltså de personer hon kan ringa om en fråga blir för svår att besvara.

– När man tävlar så har man så otroligt ont om tid när man ska ställa sin fråga. Så man får hoppa över allt trevligt småprat och gå rakt på frågan. Jag valde ut fyra damer och en man med koll på särskilda områden.

Postkodmiljonären handlar likt andra frågesportprogram om att inte ha fel. Ges fel svar på en fråga – då är det slut på tävlandet.

– Frågorna är ganska lätta jämfört med "På spåret", som exempel. Men där åker man ju inte ut om man har fel.

LÄS MER: Märta blev miljonär

Allt gick vägen i kvällens program och i nästa vecka får tittarna se om Anna Frenning tar sig hela vägen till miljonvinsten. Förvånas inte om du ser henne i trakterna av Havdhem senare i vår.

– Jag har haft hus där sedan mitten av 1980-talet, men har minnen från Gotland redan från 50- och 60-talet. Mina föräldrar var här på sommaren och jag kommer ihåg att jag inte ville åka hem. Båten som gick på den tiden gungade så mycket, säger Anna Frenning.

Senast till påsken är hon tillbaka på Gotland för att göra stugan klar för årets sommar.

linus.ehn@gotlandstidningar.se

Så jobbar vi med nyheter
Linus Ehn

Ämnen du kan följa