Artisterna ordnar förfest inför gåsens tisdagar

Ingen vet hur det blir med tisdagskonserterna på Grå Gåsen i dagsläget. Men det blir en förfest med gotländska musiker som sänds från Burgsvik.

8 april 2020 21:32

Coronakrisen har slagit stenhårt mot musikbranschen och Gotland är inget undantag. För att lindra saknaden efter spelningar har ett gäng gotländska musiker satt ihop ett band som ska spela livesänd musik från Grå Gåsen i Burgsvik. 

– Man vill ju spela, det kliar i fingrarna. Vi satt på en middag jag, Johan Pettersson och Josefine Eriksson och kom på den här idén, säger Robin Waernquist, frilansande trummis, 

Alla var nedslagna över att ha blivit av med sina speljobb och satt med tomma kalendrar. 

– Jag kontaktade Grå Gåsen och kollade runt vilka musiker som fanns på Gotland. Vi har ett band, men kommer att presentera fler deltagare vartefter de tackat ja till att delta. 

Bandet består så här långt av Robin Waernquist på trummor. Bas: Josef Karnebäck. Gitarr: André Kristiansson. Gitarr: Janne Bertholdsson. Percussion: Lasse Knutas. Ljud och bild svarar Johan Pettersson och Erik Landerdahl för.

– Vi kommer att spela inne på Grå Gåsen, i själva huset, säger Robin Waernquist. 

Önska en låt, skåla från soffan och sjung med om du vill, uppmanas alla presumtiva tittare. För arrangörerna blir det ett välkommet avbrott i en tid som ser ekonomiskt svår ut för musikerna.

– Det finns inte ett jobb. Man får ta det dag för dag, sen är vi som frilansande musiker sist i ledet att få hjälp, säger Robin Waernquist. 

Tisdag 14 april klockan 20.00 sänds det hela. Information om hur den kan ses väntas dyka upp i Facebookgruppen "Tisdagarna på Grå Gåsen - Förfest!".

Så jobbar vi med nyheter
Linus Ehn