Attlerud i Norges Mello för sjätte gången

Den elfte mars kommer gotlänningen Danne Attleruds låt "Nothing ever knocked us over" att vara med och tävla i den norska Melodifestivalen. "Jag vill alltid tro att vi kan vinna".

15 februari 2017 12:40

Det är sjätte gången som hans låtar framförs i Norge och i den svenska Melodifestivalen har han deltagit nio gånger.

– Jag har varit med i Melodifestivalen för olika länder totalt 26 gånger. Sedan 2002 har jag haft med en låt varje år. Det är kul men det är klart att man har jobbat mycket också, säger Danne Attlerud.

Den här låten har han skrivit tillsammans med Niclas Arn, Gustav Eurén, Karl Eurén och Cecilia Kallin, samtliga med flera Eurovisionmeriter, såväl i Melodifestivalen i Sverige, som i många andra länders tävlingar.

– Början skrevs för nästan två år sedan och därefter har den bearbetats, säger Danne Attlerud.

Låten kommer att framförs av det norska bandet "In fusion " som består av Nina Grødahl, Saima-Iren Mian och Miriam LaBreche från Trondheim.

– Verserna är lite mer eftertänksamma, softa och svävande, sen är det full fräs i refrängen. Den handlar om att man inte ska låta sig tryckas ner.

På frågan om chanserna att vinna svarar Danne Attlerud:

– Jag vill alltid tro att vi kan vinna. Vill norska folket ha något där man kör på uppåt med bra tempo då har vi en god chans, vi är de enda som är på det sättet.

Så jobbar vi med nyheter
Anna Ekeroth