Därför kommer Game of Thrones inte till Gotland

Game of Thrones kommer inte att spelas in på Gotland. Det beskedet har nu produktionen lämnat till Filmregion Stockholm-Mälardalen.

1 november 2016 16:58

Nyheten slog ned som en bomb i förra veckan. HBO hade som vision att spela in Game of Thrones på Gotland och hade därför bett om att få ta del av bilder från ön.

Nu är det klart att serien inte kommer att spelas in på Gotland. Mia Uddgren, filmkommissionär vid Filmregion Stockholm-Mälardalen, nåddes av beskedet under tisdagen.

– Produktionsbolaget tycker att Gotland är otroligt intressant. Men just den här gången hittade de inte vad de sökte efter, säger Mia Uddgren till Helagotland.se.

LÄS MER: Bilderna som skulle ta succéserien till ön

Hon säger att Norge kan bli det land som produktionen väljer att spela in i. Mia Uddgren säger att en anledning kan vara att Sverige saknar den produktionsrabatt som många andra länder i Europa erbjuder.

– Med tanke på att Norge har den här produktionsrabatten har den stor konkurrensfördel, säger Mia Uddgren.

LÄS MER: "Skulle varit osannolikt bra pr"

Kan de ha avgjort att de inte valde Gotland?

– Det är svårt att säga i just den här produktionen. Men i andra produktioner är det helt avgörande, säger Mia Uddgren.

Hon säger att produktionen valt att behålla bilderna på Gotland. Därmed kan serien kanske komma att spelas in på ön i framtiden.

– De har behållit bilderna och tycker att Gotland är intressant för framtiden, säger Mia Uddgren.

Vad betyder det här för ön?

– Jag ser det som jättepositivt för Gotland. Det är en helt unik plats, så jag förstår att det finns ett stort intresse. Jag skulle verklingen vilja att vi kunde vara med att konkurrera om större filmproduktioner i Sverige, säger Mia Uddgren.

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.

Så jobbar vi med nyheter
Simon Frid