BILDER Kändisspäckat på deckarfestivalens röda matta

För tredje året i rad samlades en stor del av deckareliten på Wisby Strand för att inviga årets deckarfestival.

3 augusti 2017 20:13

– Det är jättekul att vara här, fantastiskt, det är ett otroligt fint arrangemang. Och så är det en så vacker stad! Jag tror att det är just det som lockar så många också. Att man kan gå mellan olika evenemang och stöta på sina författare på gatan och växla några ord, säger Martin Widmark som skriver böckerna om LasseMajas detektivbyrå.

Crimetime Gotland är nu inne på sitt tredje år och festivalen väcker stort intresse. Över 50 aktuella deckarförfattare från Sverige och resten av världen är på Gotland under de tre dagar som festivalen pågår.

– Det är fantastiskt att vara här. Det blir större och större för varje år och samtidigt är det en sådan intim stämning, säger regionstyrelseordförande Meit Fohlin som också är på plats.

Årets program bjuder på skrivarskolor, mordvandringar och såklart föreläsningar och seminarier med debutanter och veteraner inom deckargenren. Maria Wern-författaren Anna Jansson hade själv en författare hon ville träffa under torsdagen.

– Jag läser Elly Griffiths böcker just nu och henne vill jag träffa. Men jag har inte vågat peta på henne ännu, jag ska göra det snart!

Så jobbar vi med nyheter
Lukas Nilsson