"Då såg man tårar som rann..."

På torsdagen anordnades välgörenhetsgalan Lett u hjelpe i domkyrkan. "Magisk stämning".

30 oktober 2015 15:04

För andra året i rad anordnades under torsdagen välgörenhetsgalan Lett u hjelpe, som samlar in pengar till kriscentret Zante criescenter i Lettland. Samtliga artister som uppträdde under kvällen ställde upp gratis, och enligt Charlotte Österholm, som är en av arrangörerna, var kvällen en stor succé.

– Jag har inte fått in några siffror än på hur mycket pengar som kom in, men det kändes mycket bättre än förra året. Det kom mer folk och det var magisk stämning i domkyrkan, säger hon.

Vid förra årets gala samlades drygt 50 000 kronor in efter omkostnader, varav 30 000 gick till rörelseterapi för barnen som bor på kriscentret. För resten av pengarna byggdes ett växthus där barnen själva får odla.

– Bara från insamlingsbössorna som fanns på plats under kvällen fick vi ihop 9 000 kronor, och då har vi inte räknat med biljettintäkterna. Alla jag pratade med efteråt var väldigt glada och nöjda över att få lyssna på så bra musik samtidigt som man gör det för en bra sak.

Under torsdagskvällen uppträdde bland andra Sons of Bourbon, Cilia, Jono, Markus Kjellrup och Nio sångare.

Vad var kvällens höjdpunkt enligt dig?

– Alla artister var ju otroligt bra, men både Sons of Bourbon och Jono är så otroligt effektfulla i kyrkan. Dessutom var föreståndaren från kriscentret på plats, och hon hade med sig brev från barnen som de skrivit till sin mamma eller pappa. När de lästes upp såg man tårar som rann, säger Charlotte Österholm och fortsätter:

– De här barnen önskar sig ju inte en iphone eller något sådant, de önskar sig ett liv och en mamma och pappa som tycker om dem.

Så jobbar vi med nyheter
Ämnen du kan följa