De ger ut bok om relationer och sexmyter

Har du för höga krav på din framtida partner? Vill du lära känna din sexlust? Då kanske Klara Doktorow och Veronika Palms nya relationsbibel är något för dig.

15 april 2020 13:13

Gotlänningen Klara Doktorow är för många känd från sin tid på P4 Gotland, hennes podd "Trettio plus trevar" eller från hennes nuvarande jobb på radiokanalen NRJ. 

Hon har även synts till den senaste tiden i Filip och Fredriks "Alla mot alla". Framöver kommer hon kanske även vara känd för sin nya bok "Relationsbibeln: För er som vill hålla ihop länge" som hon skrivit tillsammans med den legitimerade psykologen Veronika Palm.

 

I boken "Relationsbibeln - för er som vill hålla ihop länge" går bland annat att läsa om att man ska vara nyfiken på sin partners liv, om sexmyter som maratonknull och simultanorgasm eller göra test om hur ens relation mår, oavsett var i förhållandet man befinner sig.

– Det finns delar för de som är singlar också, så man har lite mer på fötterna när man går in i en relation, men framförallt så riktar sig boken till de som redan är ihop, säger Klara Doktorow.

Fokuset är framförallt hur man kan få sin relation att bli bättre. Och Klara menar att den tar upp mycket som man går igenom om man går i parterapi, men även delar som är riktade till en själv som person.

– Om man tar hand som sig själv är man bättre på att ta hand om sitt förhållande.

 

Då Veronika Palm är den legitimerade psykologen har hon fått stå för en stor del av de terapeutiska delarna. Även om båda varit delaktiga i det mesta av boken.

– Jag är ju den som inte vet hur man får ett förhållande att hålla över tid. Mitt förra förhållande tog slut, och jag vill inte hamna där igen och vill lära av mina misstag. Så jag har skrivit mer om mina och mina vänners erfarenheter, säger Klara Doktorow.

 

Och erfarenheterna kan ibland bli väldigt personliga i boken.

– En del handlar inte om mig, men det är otroligt utelämnande skulle jag säga. Jag tror också att om man skriver en bok och inte har verkliga exempel så har man som läsare svårare att ta till sig.

Flera delar av boken handlar om hur man i en relation hanterar bråk och konflikter. Då det är något som många behöver hjälp med, enligt Klara Doktorow.

– Det grundläggande är att det är inte dåligt att bråka. Men det handlar om hur man bråkar och om man har samma syn på bråk. I boken går vi igenom grundläggande tips och råd om hur man håller det från att bli smutsigt, och börjar säga saker som man ångrar.

"Relationbibeln - för er som vill hålla ihop länge" ges ut i mitten av maj.

Så jobbar vi med nyheter