De leder musikgalan Rockskallen

Det är nu klart vilka två som kommer att leda Rockskallen Music Awards på lördag. "Det känns hedrande och kul".

14 mars 2018 09:00

Det blir Robin Waernquist, som tillsammans med Emanuel Norrby ligger bakom Så mycket Burgsvik, och musikern Vera Kebbe som kommer att leda lördagens gala.

– Det känns hedrande och kul. Jag har aldrig gjort något sådant förut utan bara delat ut pris, men inget såhär omfattande, säger Robin Waernquist, som själv vann Rockskallen 2015 för Så mycket Burgsvik.

Tidigare har Robin Waernquist spelat i coverbandet Pistoff, men numer arbetar han som frilansmusiker och blir inhyrd för att spela med olika artister och band. Han berättar att han och Vera Kebbe känner till varandra sedan tidigare, och att de kommer att träffas imorgon för att förbereda sig inför Rockskallen Music Awards.

– Vi gick på musikgymnasiet Rytmus båda två, och i somras var hon förband på Så mycket Burgsvik. Men vi firar inte jul tillsammans om man säger så, så det ska bli kul, berättar han.

Hur känns det inför galan?

– Jag tänker bara positivt. Jag tycker det är kul att vi i vår bransch på Gotland får en gala och uppskattning, vi är duktiga på musik här, säger Robin Waernquist.

Så jobbar vi med nyheter
Cecilia Thomsson