Helene Beltrame-Linné, tidigare verksamhetsledare och under 2017 konstnärlig chef, lämnar Bergmancenter för ett arbete utomlands.

– Helene vill gå vidare till andra saker och tycker att hon har en framgångsrik säsong bakom sig. Vi kommer också att organisera om oss något, inte minst inför 2018. Omorganisationen är inte klart beskriven men vi håller på att definiera den roll som verksamhetschefen ska ha, säger styrelseordföranden Kerstin Brunnberg till P4 Gotland.

Det har varit några turbulenta år för Bergmancenter med flera anställda och volontärer som slutat och det har förekommit flera uppgifter om missnöje med Beltrame-Linnés sätt att leda verksamheten. Under våren i år sade verksamhetschefen Lena Axedin upp sig efter en kort tid på posten och i mitten av maj lämnade dessutom Ingmar Bergman junior styrelsen med omedelbar verkan.

Artikelbild

| Helen Beltrame-Linné

LÄS MER: Bergmancenter skakas av interna stridigheter

Kerstin Brunnberg går inte in närmare på om det har bidragit till att Helene Beltrame-Linné nu slutar.

– Nja, jag tror att man efter tre år kan känna sig ganska färdig med sitt arbete och därför väljer att sluta. När vi har diskuterat det här så har jag tyckt att det är ganska lagom, säger Kerstin Brunnberg till P4 Gotland.

Det blir ytterligare en förändring i styret av Bergmancenter. Jan-Erik Wikström lämnar som styrelseledamot, en post han haft sedan starten av verksamheten.