Ella-elever på turné

Banden Visual Disturbance och Weep School, från Ella Music Education, ger sig ut på en turné där beatsen står i fokus. Efter premiärspelningen i Fårösund det blir det Stockholm.

11 februari 2019 12:37

På onsdag startar förstaårsstudenterna på Ella Music Education Pop & Rock sin turné i Ellahuset i Fårösund, sedan beger de sig till huvudstaden där det blir två konserter.

– Det känns jättebra. Det ska bli roligt att få testa att spela utanför Gotland, säger Aster Boter, trummis i Visual Disturbance, ett av de två banden på turnén.

De fem bandmedlemmarna ska spela egna tolkningar av exempelvis indierockbandet Arctic Monkeys. Musiken kan beskrivas som rock med psykedeliska inslag.

– Det ska bli jättekul att få stå på scen och ta med materialet ut, säger Aster Boter.

Även Tove Severinson, från Weep School, ser framemot veckans spelningar:

– Det känns superspännande. Vi är taggade. Det är jättekul. Det är det här som vi jobbar och laddar för, säger hon.

Weep Schools stil kan beskrivas som smutsig pop med vissa r’n’b-toner. Bland tolkningarna finns bland annat ”Carry me home” av Jorja Smith.

Turnén har fått namnet ”Don’t fight the groove” och syftar på att båda banden kommer att tolka låtar med ett par saker gemensamt: udda taktarter plus starka beats.

– Vi har sagt att det är beatbaserat och ett gung i alla låtar med en rytm man kan dansa till och mycket emotionella texter, säger Tove Severinson.

Ella pop- och rocklinje är en folkhögskoleutbildning i Fårösund som vill jobba för en mer jämställt musikbransch genom att utbilda kvinnor och icke-män.

”Don´t fight the groove” startar på Ella musikhus den 13 februari och fortsätter på Engelen, Stockholm, den 15 februari och Café String, Stockholm, 16 februari.

Så jobbar vi med nyheter
Eleonor Svensson