"En del tippar på att vi flyger ut"

Ikväll kan ni få se den gotländske låtskrivaren Danne Attlerud i rutan från Melodifestivalen i Karlstad. Men låten har inte tagits emot på det sätt som han kanske önskat.

3 februari 2018 12:00

– Det här kommer att bli riktigt, riktigt spännande. Jag är jättestolt över låten och tror att den kommer att leva ett långt liv, säger Danne om Kampferdrops uppträdande.

Förutom Attlerud ligger Kamferdrops själv bakom bidraget ”Solen lever kvar hos dig” tillsammans med Martin Klaman, Erik Smaaland, Herbert Trus och Kristoffer Tømmerbakke. Norska Kamferdrops som bland annat blivit känd genom låten ”Jag trodde änglarna fanns” vill vara hemlig, och kommer därför att framföra låten maskerad.

LÄS MER: Här är gotlänningarnas låtar i Melodifestivalen

När Helagotland.se når Danne Attlerud på ett hotellrum i Karlstad är han förväntansfull inför kvällen.

– En del tippar på att vi flyger ut och andra på att vi ska gå vidare, men det är inte förrän ikväll det verkligen gäller på riktigt.

Danne har precis ögnat igenom de stora tidningarnas åsikter om bidragen, som innehöll både ris och ros.

– Det är ju ett evigt spekulerande, men DN gav oss fint betyg och tror att den kan gå till final. En del är faktiskt extremt elaka i sina kommentarer, det kan nästan liknas vid mobbning, men det ska inte få förstöra energin, eftersom det här är så kul. Ibland blir det här mer än tävling i att vara elak på andras bekostnad, och man måste ju komma ihåg att det här landar ju någonstans.

Kamferdrops har startplats 6 och kommer att ta hjälp av bland annat Tobbe Trollkarl på scenen i ett uppseendeväckande nummer, berättar Danne.

Vem är Kamferdrops största konkurrent i tävlingen?

– Jag vet inte riktigt. Benjamin Ingrosso är ju förhandstippad att gå till final, eller Edward Blom kanske. Det är ju många som säger att han inte kan sjunga, men han är verkligen en jättehäftig kille, säger Danne Attlerud innan han skyndar iväg till tåget för att hämta familjen vid stationen.

Så här kan du rösta med en app: Med Melodifestiavlens app kan man rösta gratis under tiden som röstningsslussarna är öppna. Man kan ge max 5 röster per bidrag. Antal röster som går iväg står i relation till intensiteten i tv-tittarens fingertryck på appens bultande hjärta. För att uppnå 5 röster krävs ett stort antal tryck på displayen. De fem rösterna är lika mycket värda som telefon- och smsrösterna. Så laddar du ner appen. http://www.svt.se/melodifestivalen/om-appen/

Källa: SVT:s hemsida

Så jobbar vi med nyheter
Kerstin Klint