Fotografen ställer ut sina bilder på Visbykrog

Jonas Sten Norén har verkat som fotograf på Gotland sedan 2011. Nu har han samlat ihop ögonblicksbilder från livet och ställer ut på restaurang Bror-san.

13 april 2019 13:00

Jonas Sten Norén är född och uppvuxen i Halmstad. Han har verkat som fotograf sedan 2006 och bland annat jobbat som proffsfotograf för svenska tidningar genom landets då största bildbyrå, Scanpix.

Sedan han angjorde Gotland har han verkat inom olika områden men kameran har hela tiden funnits med. I maj kommer han exempelvis att jobba som filmlärare på Folkan i Hemse.

– Den här utställningen bestämdes väldigt snabbt, jag fick två veckor på mig. Men nu är jag glad för det, jag har inte haft en chans att bli för petig, det kan bli lite för rent. Jag är verkligen nöjd, konstaterar Jonas när samtliga foton är på plats på fredagseftermiddagen.

”Räven. Havet. Skåpet. Staden” heter utställningen (och de är även namnet på fyra enskilda bilder) som är placerad på den koreanska restaurangen Bror-sans väggar och – toalett.

Att gå in i det senare utrymmet är verkligen att bli fotoöverfallen, det går inte att undvika bildanstormningen. Jonas Sten Norén har tapetserat väggar, tak och insidan av dörren med ett kollage bestående av sammanlagt 600 bilder på A4-papper, övervägande i svartvitt. Det finns klar risk för att toalettkön växer...

– Jag vågar blotta mina bilder. Jag har tömt mobil och hårddiskar och tog ut allt som inte är för privat. Det finns väldigt mycket minnen härinne.

En stark bild bland de övriga, enskilda, är ett motiv från Almedalen. Det är från 2014, året då Svenskarnas parti hade bokat in den politiska parken dagen innan riksdagspartierna inledde den officiella veckan.

Utställningen hänger en månad. Bror-sans intentioner är att därefter fortsätta med utställningsverksamheten.

Så jobbar vi med nyheter
Lars Schill

Ämnen du kan följa