Med sin kärlek till skogens råvaror har Gabriel Jonsson, 30, fångat den svårflirtade Mästerkock-juryns hjärtan. I onsdagens semifinal var det Västerhejdebon som plockade hem den första finalplatsen.

– Det kändes helt sjukt. Jag hade det som mål att komma till final, men jag kunde bara drömma om att det skulle bli så på riktigt, säger han och fortsätter:

– Det kändes extra bra att de gillade min kokboksidé.

Artikelbild

I finalen kommer han att möta Wichudaporn Chaiyasaeng, som i sin matlagning blandar svenska råvaror med smaker från Thailand.

– Vi är jäkligt olika varandra när det kommer till matlagning. Vi har helt olika matminnen, säger Gabriel Jonsson.

Hur laddade du upp inför finalen?

– Jag pluggade och försökte förbereda mig på vad som kunde komma i finalen. Vad som helst kan hända, säger han.

Hur finalen slutar återstår att se, men oavsett vad är Gabriel Jonsson tacksam över den resa han fått göra.

– Det har varit superspännande att laga mat i den där bubblan, att få träffa alla andra matentusiaster som brinner för det här lika mycket som jag.

Han ser Sveriges Mästerkock som ett kvitto på vad han kan.

– När jag sökte visste jag inte alls vilken nivå jag låg på. Nu har jag fått mer självförtroende.

När TV4:s strålkastarljus har släckts riktar Gabriel Jonsson blicken åt ett annat håll, mot Gotland.

– Jag vill öppna en matstudio i en gammal lada, säger han.

Finalen sänds onsdagen den 3 april klockan 20.00 i TV4.