Här öppnar Visbys nya nattklubb

Den 27 februari slår Visbys nya nattklubb, HC Harbour Club of Visby, upp portarna vid Visby hamn.

6 februari 1916 14:02

Utbudet av nattklubbar i Visby under vinterhalvåret är inte stort. Men lördag den 27 februari får gotlänningarna ett nytt tillskott på nattklubbsgotland, Harbour Club of Visby, eller HC som de också kallas, slår då upp portarna för första gången.

– HC kommer vara en klubb som främst riktar in sig mot åldersgruppen 20 år och uppåt. Det är en klubb där folk ska få känslan att det är lite mer exklusivt än ett vanligt hak, man ska få en bra känsla när man kommer in, säger Emil Hultgren som tillsammans med Adrian Sundberg och Andreas Blomquist är driftansvariga för HC.

Nattklubben kommer vara belägen på övervåningen av det som tidigare var Hamnplan 5. Men enligt Emil Hultgren kommer HC vara något helt nytt jämfört med föregångarna som hållit till i samma lokal.

– Det kommer vara en nyrenoverad lokal, ny personal, nya DJ:s och så vidare. Det här är en helt ny satsning.

Varför väljer ni att öppna en ny nattklubb?

– Vi har känt att det funnits brister i utbudet på Gotland och ville göra något åt det. Vi hoppas folk uppskattar det och inte dömer oss i förväg, säger Emil Hultgren.

Renoveringen pågår just nu för fullt, men den 27 februari är man redo och hoppas på en positiv start.

– Vi hoppas såklart att det blir fullt och att det är en bra stämning. Vi vill att folk ska känna att de vill tillbaka hit igen, säger Adrian Sundberg.

Till en början kommer HC att ha öppet varje lördag, men hur det ser ut framöver återstår att se.

– Blir det bra tryck och finns en efterfrågan så är vi öppna för att utöka öppettiderna, säger Adrian Sundberg.

Så jobbar vi med nyheter