Fenix ungkulturhus luft är varm och klibbig, runt om i huset hörs ljudet från pianoackord och gitarrplockande. I grupper om två och tre sitter deltagarna på låtskrivarkollot och diskuterar textrader.
Mellan dem springer Vera Kebbe och ger råd och tips om hur man ska komma vidare med sina texter.
– Det går jättebra! De bara kör på, jag behöver inte hjälpa till särskilt mycket, säger Vera Kebbe.
Det är första gången som Vera Kebbe, som själv är låtskrivare och artist, håller i ett låtskrivarkollo för högstadieelever. Det är nu andra dagen på kollot.
– Jag var jättenervös i går och på första genomgången var de alla jättetysta. Men efter de fick sätta sig i grupper har alla kommit igång.
I ett rum på övervåningen sitter Lukas Lövkvist och Jesper Sandman, som har varit vänner sedan de var små, de jobbar med en psykedelisk rocklåt om droger.
– Den handlar om att det inte är bra att ta droger. Det känns som ett stort samhällsproblem, säger Lukas Lövkvist.
– På topplistorna idag är det så många låtar där artisterna tar droger och framställer det på ett positivt sätt. Vi vill visa den andra sidan, fyller Jesper Sandman i.
Lukas Lövkvist har tidigare försökt skriva på egen hand men har ofta kört fast i sina texter.
– Det är lättare när man är två. Då får man dubbelt så många idéer, säger han.
På kollots första dag fick deltagarna i uppgift att skriva en dålig låt. Något som Vera Kebbe lärde sig när hon studerade låtskrivande i London.
– Man måste skriva många låtar. Då blir det en del dåliga, men det är bra att få dem ur systemet, säger hon.
Ellie Monkato och Alice Möllerström tyckte att det kändes konstigt att försöka skriva något som skulle bli dåligt.
– Det blev lite oseriöst, men det var roligt, säger Ellie Monkato.
Deras låt handlade om en äppelpaj som inte fanns.
– Vi tyckte att det luktade som äppelpaj här inne, men när vi gick och kollade i kafét fanns det ingen där. Då skrev vi om det, säger Alice Möllerström och skrattar.
Vera Kebbe började själv skriva låttexter mer seriöst på högstadiet och hon hade gärna velat gå på något liknande i den åldern.
– Det är lätt att man ifrågasätter sig själv, speciellt i den åldern. Jag försöker lära de som är här att vara modiga i sitt låtskrivande och att de inte finns några fel, säger hon.
I höst ska Vera Kebbe jobba för kulturföreningen Roxy. Hon hoppas att det kan bli en fortsättning för deltagarna på kollot där.
– Jag hoppas kunna ta med mig detta och att det kan bli som ett community för unga låtskrivare här på Gotland.