Länsteatern varnar för dyra biljetter

Länsteatern varnar nu för att en sajt säljer biljetter som är nära dubbelt så dyra som teaterns egna biljetter.

4 december 2018 08:49

I fredags hade Marie Nilsson Lind och Mina drömmars band premiär för julshowen ”Finns det några snälla barn?”. Redan är några föreställningar slutsålda, medan de flesta ännu har ströplatser kvar.

Men Länsteatern varnar nu för att teaterbesöket kan bli betydligt dyrare än nödvändigt. I går upptäcktes att biljettsajten Viagogo säljer biljetter för 547 kronor styck. Samma biljett kostar via Ticketmaster eller Romabokningen 300 kronor – nästan halva priset.

– Folk ringde till oss och sa att de sett på nätet att det var slutsålt hela vägen fram till jul, men att man kunde köpa för över 1 000 kronor för två biljetter på den här sajten, säger teaterchefen Thomas Sundström.

Viagogo är med på Konsumentverkets svarta lista och har bland annat tidigare sålt ogiltiga biljetter till en Ed Sheeran-konsert i Göteborg. I det här fallet tror Thomas Sundström att sajten själva köper biljetter via Ticketmaster och sedan säljer dem vidare till ett mycket högre pris.

– Det är tydligen inte olagligt men det känns ohederligt. Jag vill inte att folk ska bli lurade att betala mer än de behöver eller tro att det är fullbokat, säger han.

GA har sökt Viagogo utan resultat. På hemsidan anges att Viagogo samarbetar med ”många av världens ledande varumärken inom sport och underhållning”, men Länsteatern har inte över huvud taget varit i kontakt med sajten.

– Absolut inte. Vi har aldrig råkat ut för något sånt här tidigare, säger Thomas Sundström och rekommenderar teaterbesökare att boka via Romabokningen eller Ticketmaster.

Så jobbar vi med nyheter
Eva Buskas