Melodifestivalen: Ludvig firade vinsten med skumpa

Gotlänningen Ludvig Olin som är kapellmästare i bandet Rolandz gick till final i Melodifestivalen i Örnsköldsvik på lördagskvällen. "Jag tror att de gillade att det var fart och fläkt".

25 februari 2018 09:50

När Helagotland.se når Ludvig Olin tidigt på söndagsmorgonen är han lättad och nöjd över resultatet, men också lite förvånad. Rolandz gick till final med låten "Fuldans" tillsammans med favoriten Mariette.

– Det känns verkligen jättekul, det här är ju fantastiskt roligt. Jag hade verkligen inte väntat mig att vi skulle vinna. Det var ett så bra startfält, det kändes som att alla bra artister var med i sista delfinalen.

Natten till söndagen har det därför firats rejält, tillsammans med de andra artisterna i Melodifestivalen, berättar Ludvig.

– Vi blev bjudna på fin mat och sprutade skumpa på alla som ville ta kort på oss. Och så har vi blivit intervjuade såklart.

Varför tror du att ni gick vidare?

– Jag tror att de gillade att det var fart och fläkt på vårat nummer. Det var en del som ville ha det till att vi var parodiska, men så är det absolut inte. Vi gör det här så bra vi kan.

LÄS MER: Ludvig hoppas på succé med Rolandz

Ja, vad säger du om de kritiska röster som höjts, framför allt från dansbandsvärlden?

– Jag kan förstå vad de menar. Jag känner ju Thomas Deutgen, som uttalat sig i Aftonbladet, men jag tror att man ska tona ner det här lite grann. Det han menar är nog att han helt enkelt vill se fler dansband i Melodifestivalen.

– Jag har ju spelat och turnerat i 15 år med dansbandet Joyride, så jag vet vad som krävs. Det har vi dragit nytta av när vi jobbar med karaktären i Rolandz. Han är ju en dansbandsälskare, och jag gillar verkligen hans karaktär.

Vad har ni för planer inför finalen?

– Det ska ju bli fantastiskt kul att få spela på Friends arena, då kan man bocka av det också. Planen är väl att bättra på vårt nummer ännu mer, så att det verkligen blir extra allt.

Om ni sopar hem vinsten där, tror du att världen är redo för Rolandz?

– Ha, ha, det vet jag faktiskt inte, det är ju frågan. Men när jag sett minerna på de internationella journalisterna som varit med, har de i varje fall sett glada ut.

Så jobbar vi med nyheter
Kerstin Klint