"Mycket energi och känslor från scenen"

I direkt anslutning till Rockskallen Music Awards hade Moneybrother sin spelning på Wisby Strands övervåning.

18 mars 2018 17:40

Med en publik som laddat upp med musik hela kvällen gick Moneybrother upp på scen och bjöd på sin första spelning det här vinterhalvåret. Och det var en spelning som bjöd på mycket energi och känslor från scenen. Med texter som ger eftertanke i ett tempo som gör det svårt att stå still. Hela spelningen inleddes med låten "Nobody's lonely tonight", tätt följt av "6 AM" båda ovanligt lugna att börja med.

– Jag kom hit på ett jävla humör, och det tänkte jag ta ut på er nu. Jag vet att många här tänkt att det är lördagskväll och nu ska vi ha lite trevligt, men jag kommer spela sjukt deprimerande musik om skiljsmässor – länge, säger Anders "Moneybrother" Wendin när han efter andra låten hälsar publiken välkommen.

– Ni är en festlig publik och ser ovanligt bra ut, och jag kan tänka mig andra band blir påverkade av det, men mitt hjärta är gjort av is, fortsätter han och drar sedan igång vad han själv kallar för den värsta låten när det kommer till relationer. Men när tonerna till "Tro på varann" börjar ljuda är det ändå inte många i publiken som är deprimerade. Alla låtar tas emot med jubel från publiken, vilket är väl förtjänt, för det är någon som kan ge energi i sitt i framträdande så är det Anders Wendin med sitt karaktäristiska minspel och kraft i sin sång. Flera gånger under spelningen var Anders även nere framför scenen för att hälsa på personer ur publikens främsta rader och närheten till publiken var alltid där. Bland låtarna blandades både gammalt och nytt och självklart kom några tolkningar från "Så mycket bättre" med, vilket verkade väldigt uppskattat hos publiken. Bland annat spelades "Stormy weather" från hans första album som släpptes 2003 och "Bröllopssång till Lili" som är hans allra senaste singel som kommit nu i år.

Så jobbar vi med nyheter
David Skoog