Norsk jazzpianist gästar Skaiv

Klubb Skaiv har en ovanligt kort ­vårsäsong i år. Det blir musik med piano och cello i avslutningen på ­lördag kväll.

21 februari 2019 11:00

Januarikonserten i Vårdklockans kyrka målade upp ett elektroniskt musiklandskap, då Desideria och Steve Chadwick gästspelade på klubben. På lördag blir det akustiskt, med Kjetil Mulelid och Silia Hahne.

– Kjetil träffade jag i Köpenhamn för några år sedan. Vi spelade båda på samma jazzfestival och han var där med sin trio. I Visby kommer han att spela solo. Det blir spännande, säger arrangören David Åhlén.

Kjetil Mulelid är en norsk jazzpianist som har flera olika projekt igång parallellt. Dagarna innan han kommer till Gotland gör han två spelningar med Wako, en kvartett som turnerat tillsammans i fyra år. Kjemilie är en annan konstellation, som förutom Kjetil Mulelid består av sångerskan Emilie Vasseljen Storaas.

Lördagskvällens andra gäst är Silia Hahne, som spelar cello och sjunger.

– Hon var med i festivalen Ljudvågor förra året. Då hörde jag henne på Hedbergs bokkafé, berättar David ­Åhlén.

Efter att ha studerat cello och klassisk musik vid Musikkonservatoriet i Falun har Silia Hahne gått sin egen väg inom musiken. Hon sjunger med cellon som komp, och hämtar influenser från folkmusik och singer-song­writers.

Skaiv höll sin första konsert i Vårdklockans kyrka i början av 2017. Ambitionen har varit att vara en scen för lite smalare och gränsöverskridande musikaliska uttryck. Lördagens konsert, som arrangeras i samarbete med studieförbundet Bilda, blir den sista Klubb Skaiv på ett tag.

– Vi tar en paus på obestämd tid. Hur det blir i framtiden vet jag inte, men jag hoppas att vi kan komma tillbaka på något sätt, ­säger ­David Åhlén.

Så jobbar vi med nyheter
Per Leino