Nu kan du gå på livekonsert – i limousinen

Visbyfestivalen för singer-songwriters testar ett nytt grepp och inför konserter – i limousin, med premiär i sommar. "Blir som ett kinderägg för vuxna."

5 maj 2017 18:30

För elfte året i rad arrangeras Visbyfestivalen den 16 till 20 augusti med artisten Annika Fehling i spetsen. Tidigare år har festivalen ägt rum på Fornsalens gård och förra året var det på Joda i Visby hamn. För att locka mer folk har man nu valt en ny plats för festivalområdet. I år blir det på den inmurade grusplanen mellan Almedalsbiblioteket och Donnerska huset, kallat Almedalsgården.

– Det är en väldigt bra plats där man lätt kan droppa in. Vi kommer bygga upp scenen så att publiken har ögonen mot solnedgången under spelningarna och det kommer också finnas mat och dryck inne på området, berättar Karin Leoson, kommunikatör på festivalen.

Men det riktigt vassa kortet som man kastar fram inför 2017 års festival är nog det nya konceptet limokonserter. Med hjälp av en inhyrd limousin kommer man hålla minst fyra intima konserter där man får betala 150 kronor för en konsert och där besökaren på förhand inte vet vem som är artist.

– Man får tillfälle att verkligen möta någon på nära håll. Det blir som ett kinderägg för vuxna, man får en överraskning om vem som är artist när man kliver in i bilen, och man får ett glas bubbel när man sitter i limon, säger Karin Leoson.

Limokonserterna kommer vara cirka en halvtimme långa, och medan konsterten pågår ska limon sakta köra runt i Visby. I limon får det plats max åtta personer.

– Artisterna kommer hinna med ett antal låtar och det blir ju också tid för en del prat i bilen, säger Annika Fehling.

Visbyfestivalen är till stor del en plats för artister att träffas och nätverka under workshops onsdag-lördag 16-20 augusti. Endast lördagen ägnas åt öppna spelningar och i nuläget är cirka 25 artister bokade för programmet.

– Lördag blir det fullt ös från elva till elva, säger Karin Leoson.

Festivalen vill dock inte avslöja de exakta bokningarna ännu. Men bland de största namnen finns svenska Louise Hoffsten, tyska Markus Rill samt artisten Kitto från Australien.

– Artistfältet är nästan klart och kommer att hålla en väldigt hög kvalitet, säger Annika Fehling.

Förra året hade festivalen cirka 200 besökare, och evenemanget har genom åren lockat många internationella besökare.

– I år hoppas vi på det dubbla, säger Karin Leoson.

Så jobbar vi med nyheter
Dennis Pettersson