Peter Morén ger dubbla Visbykonserter

Peter Morén med band ger dubbla Visbyspelningar i december.

1 november 2017 11:00

Först medverkar han på välgörenhetslgalan "Lett u hjelpe" i domkyrkan den 7 december och den 8 ger han konsert i Donners Event.

Den senare konserten kommer att inledas med en hyllning till den 2 oktober bortgångne rockaren Tom Petty. Det sker i form av en in-the-circle.

Arrangören Tobbe Stuhre samtalar med Peter Morén samt Eric Palmqwist (också med på "Lett u hjelpe") från EP´s Trailer Park om trions gemensamma husgud. Det blir anekdoter samt förstås exempel från Tom Pettys digra låtkatalog och både Morén och Palmqwist har med sig gitarrerna.

Peter Morén fick sitt genombrott i poptrion Peter, Bjorn & John 2006 med hitlåten "Young Folks". En låt där visslingen sticker ut, en vissling som inte ens skulle höras men som blev en synnerligen minnesvärd hook.

Peter Morén har fortsatt att göra smittsam pop såväl med bandet som soloartist och har gett ut flera egna album med svensk pop som grundstomme men under påverkan av diverse influenser från musikens vida värld.

Hans senaste och tredje soloalbum, betitlat "40", gav han (född 1977) sig själv i födelsedagspresent i år. På albumet medverkar en rad välrenommerade namn som Tobias Fröberg, Magnus Frykberg, Movitz, jazzmusikerna Goran Kajfes och Per "Ruskträsk" Johansson med flera.

Peter Morén har under året också medverkat i folkliga tv-program med höga tittarsiffror som "På spåret" och "Go kväll" och nått ut till en bredare publik. I övrigt har han turnerat i Sverige och världen med trion och på hemmaplan solo. I höst och vinter fortsätter han solospelandet. I september kompade han och spelade förband till Robert Forster (The Go-Betweens) och spelar nu solo på olika håll i landet, där således även Visby ingår bland spelplatserna den 7 och 8 december. (GA)

Så jobbar vi med nyheter