"Så mycket Burgsvik"-grundaren bakom nytt koncept i Visby

Supersuccén "Så mycket Burgsvik" har lagts ner. Men nu är Robin Waernquist, en av grundarna, inblandad i en ny satsning i Visby med ett nytt band toppat med flera gästartister.

27 juni 2018 18:35

Det var många som blev ledsna när Emanuel Norrby och Robin Waernquist aviserade att "Så mycket Burgsvik" skulle läggas ner. Nu är Robin Waernquist inblandad i en ny satsning som den här gången kommer att ske i Visby. Totalt kommer de att köra under tre tillfällen i sommar – men bara 300 personer kan få biljett till spelningen.

– När vi bestämde oss för att lägga ner "Så mycket Burgsvik" fick jag en massa förfrågningar från olika håll och kanter om jag ville göra någotning. Jag har pratat med Clarion i flera år om att göra någonting. När jag dessutom fick se lokalen kände jag att det här kan bli hur coolt som helst, säger Robin Waernquist.

De kommer att hålla till i paviljongen vid Clarion Hotel Wisby som i sommar kommer att fyllas med flera olika evenemang. Bland annat kommer även NRJ att hålla olika spelningar i paviljongen varje fredag under vecka 26, 28, 29 och 30.

Husbandet kommer bestå av Robin Waernquist, Erik Törner, Lee Gotvik och fyllas på med flera medlemmar från olika håll.

– Jag ville göra någonting med alla som spelar på Gotland och att vi borde kunna göra någonting ihop. Nu blir det jag, Erik från "King kong" och Lee som alla satsar på musiken, säger han.

Under sommaren kommer de att spela 15 juli, 22 juli och 5 augusti. Dessutom siktar de på en julshow.

– Under åren som vi har hållit på med "Så mycket Burgsvik" har det hört av sig artister som vill komma till ön och spela. Varje kväll kommer vi att ha olika gästartister och för tillfället känns det väldigt bra. Även om inget är helt spikat, säger Robin Waernquist.

Så jobbar vi med nyheter
Simon Frid