Stjärnan från "Så mycket bättre" till Rockskallen

Rockskallen görs om och blir nästa år en musikgala där öns bästa musiker och musikarbetare prisas.

Men det blir förstås också konserter. Huvudakt blir Moneybrother, just nu högaktuell i ”Så mycket bättre”.

2 november 2017 07:30

GA:s Rockskallen har under sina verksamhetsår sedan debuten 2004 haft några olika skepnader och spelplatser. Och nästa år är det åter dags för förnyelse. Rockskallen 2018, som äger rum den 17 mars på Wisby Strand, blir en musikbranschens egen gala. Öns bästa musiker och musikarbetare kommer att utses och prisas. Antalet priser utökas således men den klassiska Rockskallen kommer fortfarande att vara det förnämsta priset och kan fortsatt gå till ett band, en person eller ett arrangemang.

– Anledningen till förändringen är att vi de senaste två åren fått mindre publik. Då måste man rannsaka sig själv, har det blivit för snävt och smalt utbud och hur ska det vara i framtiden. I stället för att gå ner i format satsar vi i stället, kommenterar Gotlands Medias printchef Ulrica Fransson.

– Vi väljer att utveckla och bredda konceptet. Det är dags att musikbranschen får en egen gala men det är fortfarande musiken som är viktig. Det kommer att bli band som spelar, inte bara huvudnumret utan musik hela kvällen. Vi vill fortfarande ha den lokala förankringen, att lokala band ska kunna spela på en stor scen.

De olika priskategorierna kommer inom kort att presenteras och en nomineringsprocess inleds då där alla läsare av Gotlands Allehanda och helagotland.se får vara med och utse kandidaterna till de olika priserna. Pristagarna i varje kategori kommer dock att utses av en, ännu inte utvald, jury.

Livemusiken kommer således att fortsätta vara en viktig del i arrangemanget. Efter prisutdelningen fortsätter musikfesten därför med en andra del bestående av livemusik. Galans huvudakt är redan bokad. Det blir Anders ”Moneybrother” Wendin. Han är för tillfället högaktuell i nu pågående ”Så mycket bättre”, TV4:s succéprogram vilket som bekant är inspelat på Grå Gåsen i Burgsvik, där "Moneybrother" är en av årets deltagande artister.

”Moneybrother” ger sig med start den 1 februari nästa år ut på en omfattande Sverigeturné där ett av stoppen blir Wisby Strand och Rockskallen där han spelar den 17 mars. Där kommer han att bland annat framföra flera av sina ”Så mycket bättre”-tolkningar men också egen ny musik.

Det kommer att gå att köpa biljetter såväl till prisgalan, dit det också blir inbjudna gäster, som enbart till konsertdelen. Biljetterna släpps inom kort.

Pristagare Rockskallen

2017Wall of Sound.

2016 Jono.

2015 Så mycket Burgsvik.

2014 Hammer Bar.

2013 Riddarna.

2012 Escape from the Stockholmsvecka.

2011 Ella Pop & Rock.

2010 Timas Eliasson.

2009 Ravens of Eden (lokalt) MIss Li (riks).

2008 Rebels (lokalt) Crucified Barbara (riks).

2007 Stereo Generator (lokalt) Christian Kjellvander (riks).

2006 Bloodride (lokalt) The Soundtrack of Our Lives (riks).

2005 Junipher (lokalt) Entombed (riks).

2004 Tony Clifton (lokalt) Marit Bergman (riks).

Så jobbar vi med nyheter
Lars Schill