Succén får uppföljning i juletid

Till teaterpublikens stora glädje presenterar länsteatern en uppföljning till succén "I mina drömmars land". Den här gången i en jultappning.

2 september 2018 16:50

Det har gått mindre än en månad sedan den sista föreställningen av den oerhört populära "Mina drömmars land" spelades, efter att flera extraföreställningar satts in. Både teatern och ensemblen har utsatts för starka påtryckningar från publiken om att de vill ha mer – och nu presenteras en nyhet som kommer att glädja dem.

– Vi har en liten överraskning. Det här gänget har beslutat att göra en ny föreställning som blir en julsatsning, säger Thomas Sundström, teaterchef, och tittar på scenen.

Succén kommer att följas upp med en nyskriven julshow av Marie Nilsson Lind, som får sällskap av Erik Törner, Lee Gotvik och Joel Kant.

– Det var inte helt självklart att "Mina drömmars land" skulle få en uppföljning. Det tar på krafterna att stå på scen under så många speltimmar. I andra vågskålen fanns publikens tryck om att se något mer med Marie Nilsson Lind och den här uppsättningen, säger Thomas Sundström.

Föreställningen som har fått namnet "Finns det några snälla barn?" kommer att innehålla mycket musik med den trio som Marie Nilsson Lind kallar för "sina drömmars band".

– Jul är ju väldigt traditionellt så det blir väl en och annan gammal dänga, men ambitionen är att det ska vara nyskrivet, säger hon.

De många traditionerna och förväntningarna som omgärdar julfirandet är en bra källa till komik och även om detta är en fristående uppföljning på "Mina drömmars land" så kommer publiken att känna igen just blandningen av personliga reflektioner, humor och mycket musik. Allt detta behövs för att mota mörkret, tror manusförfattaren.

– Vi står här med våra tempurkuddar och bettskenor och målar fondväggar med hjälp av Ernst. Och det hjälper inte! Ge oss Bjällerklang för tusan, säger Marie Nilsson Lind.

Relationen till julen skiljer sig oftast mycket åt beroende på om man är barn eller vuxen. Det är något som Erik Törner reflekterat över.

– Jag har börjat se julen lite mer från mina föräldrars perspektiv. Det är bra att tänka på när man ska hitta material till en sån här show, säger han.

Att följa upp en sådan succé som föregångaren blev ger som väntat en del prestationsångest, men Lee Gotvik är väldigt laddad:

– Det ska bli så himla roligt att få göra det här igen, säger hon.

– Vi har lärt oss så mycket och det har blivit ett sånt himla bra gäng, fortsätter Marie Nilsson Lind.

Premiär kommer att bli den 30 november på länsteatern i Visby och julshowen spelas därefter fram till jul och i mellandagarna. Biljetterna släpps redan på fredag.

Så jobbar vi med nyheter
Eleonor Svensson Text Henrik Radhe Foto