Det blev ett tornerspel med lite extra inslag och publiken svek inte, föreställningen var den enda som sålt slut under sommaren.
– Det är lite grejer som man inte sett förut, sade föreningens ordförande Mattias Hederstedt, alias riddare Hans af Visby, innan föreställningen.
Bland annat deltog för första gången kung Waldemar Atterdag i spelen, och red man mot man.
– Det har aldrig hänt förut. Han har mest suttit på läktaren och sett butter ut.
Kvällen till ära var även många av de riddare som på grund av ålder slutat rida med under intåget och följde därefter spelen från läktaren. Även nästa generation riddare, ungdomar mellan 12 och 15 år, var på plats och fick visa sina kunskaper för publiken.
Oväntat blev också riddarna attackerade med tårtor. Det var gycklargruppen Narrarna som på det sättet ville fira den 30-årsjubilerande föreningen.
Samtliga sex riddare i Torneamentum red också kadrilj, vilket innebär att de rider alla i samma mönster, samtidigt som de tar mål med lansarna.
– Vi har ridit kadrilj tidigare, men aldrig tagit mål samtidigt. Antingen blir det pampigt eller också pajigt, sa Mattias Hederstedt timmarna innan jubileumsspelen.
Det blev definitivt inte "pajigt" och riddarna bjöd på spännande underhållning. Publiken var med, stöttade med jubel och visade sitt missnöje med burop.
Riddare Hans af Visby tog hem segern i spelen för Gotlands räkning, vilket den danske kungen Waldemar Atterdag inte kunde tåla. Han utmanade då segraren och red man mot man, med häst och lans, men den gotländske riddaren besegrade även den danske kungen och fick ta emot publikens jubel ännu en gång.
Mattias Hederstedt har inte varit med sedan starten för 30 år sedan, då han bara var sju år gammal, men väl från 1997. Mycket har hänt under åren.
– Oj, var ska jag börja? Det var på extrem hobbynivå i början. De flesta var westernryttare, det var förstaprioriteringen och det här var en kul grej man gjorde på sommaren. För dem som rider idag, är det det här man gör mest.
I dag uppträder riddarna inte bara under Medeltidsveckan, utan tävlar också på fastlandet och även utanför Sveriges gränser.
Även själva spelen har vuxit under åren.
– De första spelen var i Nordergravar med vallarna som läktare, för ett par hundra personer. Nu har vi stora läktare med 3 000 i publiken. Det har blivit ett av Gotlands absolut största publikevenemang, säger Mattias Hederstedt.