Troligen inte på ett tag med tanke på de relativt få fall vi har och har haft på ön.
För regionens del är det till skillnad från ett vanligt år totalt omöjligt att sia om hur ekonomin påverkas och hur en budget med nån som helst trovärdighet ska kunna fastställas.
Regionledningen får möta en del kritik för att man inte på knappt 1,5 år lyckats vända nämndernas underskott, till och med har underskotten ökat. Här finns anledning till självkritik. Men å andra sidan krävde vissa redan i januari 2019 att hälso- och sjukvårdsnämndens underskott skulle vara åtgärdat.
Sjukvården är den verksamhet som drabbas hårdast i coronakrisen av naturliga skäl. Först och främst står man i främsta ledet i mötet med de smittade och sjuka. Många anställda är själva sjuka, man har fått göra om hela verksamheten för att vara beredd att ta hand om dem som insjuknar i covid-19.
Det handlar hittills inte så mycket resurser för direkt vård utan för att bygga in slussar och skapa beredskap.
Alla icke akuta operationer har ställts in och här början frågorna komma om hur länge det är hållbart. Både för att de som behöver operation självklart behöver denna även om det inte är akut och för att vi dag för dag bygger upp en vårdskuld som kommer att belasta oss hårt framöver.
Men oavsett de oöverskådliga konsekvenserna av coronan kvarstår frågorna kring sjukvårdens ekonomi.
Nämndens ordförande Mats-Ola Rödén (L) är väl förankrad i vården i sin egen profession som sjuksyster och han antog utmaningen som ordförande, till synes utan att blinka, för att ta det ansvar han ansåg inte tagits av den förra rödgröna majoriteten.
Efter ett års ny politisk ledning har man fortfarande inte koll på orsakerna till att kostnaderna drar iväg. Det är minst sagt oroväckande.
I en intervju i GA häromdagen hotade/lovade Mats-Ola Rödén att avgå om han om ett år fortfarande inte kommit längre i arbetet för att hitta de ekonomiska förklaringarna.
Det rödgröna förhållningssättet har varit att det inte går att påverka det ekonomiska utfallet. Att lösningen alltid är att tillföra mer pengar och acceptera underskotten. Här är den stora skillnaden mellan nuvarande och förra politiska ledning.
Det räcker så klart inte, man måste till slut visa resultat också. Men för att kunna åtgärda problemen är det avgörande att ha koll på kostnaderna och var de uppstår. Om gotländsk sjukvård ska kosta 100 miljoner mer för varje år behövs en förklaring.
Oavsett om man anser det vara ett problem eller inte.