Det blev många entusiastiska applåder i Eskelhems bygdegård när centerledaren beskrev partiets inriktning för att vinna tillbaka väljarna. Det var fullsatt till sista plats och klyschan fullsatt, folkligt och festligt stämde bra in på stämningen.
Vi var många som inte hade järnkoll på den där "Murre" som dök upp som en joker när Annie Lööfs efterträdare skulle väljas. I partiet var han givetvis mera känd, men inte lika känd som sina medkandidater Elisabeth Thand Ringqvist och Daniel Bäckström.
Men det blev Muharrem Demirok som drog det längsta strået, uppfödd i Vårby gård utanför Stockholm men nu boende i Linköping där han har den viktiga erfarenheten att jobba som kommunalråd.
Nu gör han det fotarbete som behövs runt i landet för att träffa medlemmar och sympatisörer. I Eskelhem gick han runt vid alla borden och tog i hand och presenterade sig. Ett enkelt men ganska sympatiskt sätt att visa att alla är lika viktiga i ett parti.
Det har gjorts försök att trolla utifrån partiledarens osvenskt klingande namn och att Demirok beskrivit sig som "kulturell muslim". Det vill säga ungefär lika religiös som de flesta svenskar som kallar sig kristna. Till saken hör att Demirok även är medlem i Svenska kyrkan. Han är född i Sverige men det hjälper som bekant inte alltid för dem som är så måna om att skilja på vi och dom.
Demirok som politiker utgör en lågmäld och resonerande person och han betonade flera gånger i sitt tal att politikerna bör sluta slåss om vem som "hade rätt" för att istället "göra rätt" tillsammans.
Det är givetvis också ett sätt att få partiet ut ur den bur där det länge låsts in av motståndare och medier som oavsett sakfråga bara varit intresserade att ställa frågor om vilka partier Centerpartiet vill samarbeta med. Ett arv som i mångt och mycket följt med till den nye partiledaren som i början bara fick frågor om vem som var hans statsministerkandidat.
"Det är orimligt att vi ska ha åtta partier i riksdagen men bara två val" konstaterade han och det är vällovligt med en ambition att lyfta samtalet till att handla om fler saker än vem av Kristersson och Andersson man väljer.
För övrigt en missvisande beskrivning av det faktiska valet: "Valet står inte mellan dem, det står mellan Andersson och Åkesson" konstaterade Demirok krasst.
Lika sant är det att det inte finns nåt samlat alternativ till Tidöregeringen featuring SD. Det betyder samtidigt inte att det inte finns något möjligt alternativ till den sittande regeringskoalitionen.
Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna skulle kunna välja en borgerlig allians som samarbetar med Socialdemokraterna till exempel. Men hittills har de valt Sverigedemokraterna vilket inte varit framgångsrikt för deras egen del. Opinionen och förtroendet dalar medan SD fortsätter att växa.
På Gotland har dock Moderaterna gjort ett tydligt val, även här har man valt bort en borgerlig samverkan och bundit sig tajt till Socialdemokraterna.
I olika insändare om samarbetets resultat efter ett års styre ger man ett klart besked om att samarbetet är långsiktigt: "Vi är inte alltid överens mellan S och M. Men vi är överens om att arbeta för Gotlands bästa på lång sikt och vi har målsättningen att fortsätta med det".
Så ett borgerligt alternativ för ledningen av Gotland lär inte innehålla Moderaterna inför nästa val. Det blir onekligen spännande.