I år får det göras digitalt, en kontrast mot det något daterade i att tåga under fanor för att protestera mot en överhet där man är synnerligen själv en del. Är det nån som haft långvarig makt att skapa det samhälle man vill ha så är det Socialdemokraterna.
Den utveckling som partiet gått igenom opinionsmässigt har än så länge inte följts av en politisk förändring. Man undrar lite vad det ska till för att Socialdemokraterna ska göra en djupdykning i sitt politiska arbete för att anpassa det till 2020.
Än så länge spelar man på rätt bra som om man vore ett parti för svenska arbetare mot despotiska och giriga direktörer. Detta kunde man läsa häromdagen i en insändare i GT signerad en lokal socialdemokrat, Felix Jonsson.
Han skriver: "Vi måste komma ihåg den sårbara situation det marknadsstyrda samhället lämnat oss i, hur marknaden så fort vinsterna började tryta stod handfallen och skrek efter statens hjälp".
Vi måste också komma ihåg hur partierna på vänsterkanten ser på svenska företag, både nu och när coronakrisen är över och inte minst, i september 2022.
Thord Ingesson, också lokal socialdemokrat, skrev så här på Gotlands Folkblad i går: "Men jag ser ett än större hot från de många liberaler och pladderhumanister som inte inser att om demokratin ska överleva på sikt så måste den tjäna folket – ge folket det som folket vill ha".
Om folk vill ha något annat än socialdemokratisk politik, till exempel liberal, är alltså demokratin hotad?
Det visas nu en mycket intressant dokumentär om Tage Erlanders tid som statsminister. I en annan tid, en annan socialdemokrati, men ändå samma på många sätt.
I år slapp man i alla fall att gå ut i snålblåsten och protestera mot sig själv.