Petersson förklarar att utredningen "inte kommer runt" den så kallade Skandiamannen, Stig Engström. Ett antagande som, med det som presenterades i går, skulle ha svårt att hålla i domstol. Det finns många indicier som pekar mot Engström men ingen teknisk bevisning.
Engström dog 2000, än så länge verkar det som att han levde sina år efter mordet utan att berätta för någon. Om det nu var han som gjorde det. En intervju med honom i SVT från 1986 visar att det finns mycket som pekar mot detta.
Trots att det blev lite av ett antiklimax sätts det nu en sorts punkt för detta nationella trauma som sysselsatt så många, både professionella och amatörer, som utrett, spekulerat, slagit fast och gissat under 34 års tid.
Det var svårt att parera mellan presskonferensen om Palmes mördare och partiledardebatten i riksdagen. Där diskuterades välfärden och hur denna kan klaras under och efter coronakrisen.
Precis som i Agenda-debatten i söndags var det enklare för många att titta i backspegeln och tycka till om vad som borde gjorts i dåtid, än att fokusera på nu- och framtid.
Något alla dock var rörande överens om var att äldreomsorgen måste ses över. Villkor, status, kompetens, ledarskap och resurser. Här behövs verkligen politisk samling.
Här nedan kan ni läsa reflektioner från sjuksköterskan Ingegerd Hörsne kring vad som behövts göras för länge sedan just gällande äldreomsorgen. Hon hänvisar bland annat till en insändare hon skrev 1996, när hon såg vart det var på väg. Mycket har hänt sedan dess men inte för att förbättra för boende och anställda inom äldreomsorgen.
* * *
Till sist: om man anser det i stort sett omöjligt att göra om Almedalsveckan med ett års framförhållning, hur kan man då samtidigt anse det vara möjligt att på några veckor bygga en helt ny, digital modell för samma vecka?