För att inte tala hur jobbigt det skulle vara för de eventuella eleverna.
Svimmar du när du ser blod kan du inte jobba i vården.
Och så vidare.
Men de flesta av oss kan med lite hjälp på traven jobba med det mesta, även om vi inte vill eller om vi hellre skulle jobba med något annat.
Ett hinder för att byta bana i yrkeslivet har i alla tider varit att vårt studiesystem var uppbyggt för att man utbildar sig som ung, sen jobbar man resten av livet. Visst kunde man skola om sig även då men det blev ganska dyrt och att övergå till att leva som ett student efter att vara van med en månadslön är inte alltid så lockande.
I dag pratar vi om att lära hela livet men rent praktiskt har det som sagt varit svårt. Nu har detta ändrats och jag vet inte hur många som förstått det. Själv blev jag faktiskt förvånad när jag insåg att man sedan årsskiftet kan ta studielån och får studiebidrag upp till man fyller 60 år.
Jag kan så klart ha fel, men jag tror att det är en förändring som skulle göra stor nytta om den gjordes mer känd. Tillsammans med de möjligheter till studier som ingår i det nya "LAS-avtalet" mellan parterna finns snart väldigt förmånliga villkor för att skola om sig, eller stärka sin befintliga position i yrkeslivet.
Skulle man dessutom kombinera detta med att erbjuda ett attraktivt jobb med schysst lön och rimliga villkor skulle en del av välfärden kunna stärkas för framtiden på ett smidigt sätt. Det är ju inte alla som hittar rätt i yrkeslivet direkt som 16-åringar när man väljer inriktning på sina studier.
* * *
Att argumentera emot Håkan Ericssons sätt att diskutera gotländsk äldreomsorg är som att banka huvudet i väggen. Alla frågor ignoreras och Håkan Ericsson recenserar istället mitt ifrågasättande med att jag "inte gillar" att han skriver om vinster i äldreomsorgen. Och att jag försvarar företags rätt att plocka ut vinster. Som om det är det som är min poäng.
De enda argument han bemöter är att han inte håller med om den offentligt redovisade statistiken om Gotlands hemtjänster. Håkan Ericsson analys är att det göms undan miljoner som företaget plockat ut i vinst ur verksamheten.
Låt oss säga att Håkan Ericsson har rätt. Ett privat hemtjänstföretag lyckas bedriva en verksamhet utifrån Region Gotlands krav och dessutom plocka ut miljoner i vinst på verksamheten, samtidigt som antalet som väljer att anlita bolaget är stort. Borde man inte lära något av detta?
Om man inte plockade ut dessa miljonvinster skulle dessutom regionens äldreomsorg slippa spara. Hur då? Skulle det privata bolaget skicka miljonerna till regionen?
Håkan Ericsson får tycka precis vad han vill. Det man kan begära är att han förklarar vad slagorden på hans plakat betyder.