Jesper Skalberg Karlsson (M) svarar i dag på den och det är bra.
Däremot tänker jag inte kommentera eller recensera lokala mediers nyhetsvärdering, den debatten får Jesper Skalberg Karlsson ta med nyhetschefer och ansvariga utgivare.
Jag menar att man i dag har alla chanser att själv synas och styra sin kommunikation. Det finns många olika sätt att ta plats och skapa intresse och uppmärksamhet. Man är knappast utlämnad till redaktioners goda vilja.
Det bästa är att aktivt delta i sociala medier, inte genom ensidig kommunikation om olika politiska förslag, utan personliga inlägg i debatter, vad man tycker och hur man agerar i olika sakfrågor.
Ska vi prata specifikt regionledningen på ön så finns det ju fler än moderater i densamma som borde synas och höras mer. Varje parti har en gruppledare eller företrädare i de olika nämnderna. Från den viktiga och avgörande hälso- och sjukvårdsnämnden är det ganska tyst från samtliga borgerliga ledamöter, och vilken politik och idéer inom kulturen vill ledningen driva?
Jag tror att man måste organisera och dela upp ansvaret för den externa dialogen. När alla ska ta ansvar blir det ofta ingen som gör det. Man är orolig att göra/säga fel, att man kliver in på nån annans domäner eller andra saker som sätter hinder i vägen.
Jag förstår att det politiska hantverket går först. Det finns väldigt många bollar i luften för politikerna och att då även samtidigt hålla i en levande dialog blir ofta övermäktigt. Det är här man måste delegera, partierna har ofta egen personal, medlemmar i olika antal och nu även anställda politiska sekreterare. Man kan bytas om.
Sen behöver det ju inte handla om långa invecklade inlägg, det handlar mer om att visa stöd och stå för de gemensamma besluten.
Om man alltid har en förklaring till att dialog och kommunikation inte hinns med, eller beror på nån annans (mediernas) prioriteringar, ja då är det ett aktivt val man gör, snarare än en universell sanning.
Så till en ledarsidas uppdrag och funktion. Jag vet inte var Jesper Skalberg Karlsson fått sin information ifrån men det finns ingen skillnad i hur öns tre ledarsidor är organiserade. De ligger alla under Gotlands Media och har ingen koppling till de partier vars färg respektive ledarsida har. Det fungerar exakt likadant för GA som för GT:s ledarsidor.
Jesper Skalberg Karlsson tycker säkert saker om de olika sidorna, men det är hans åsikter, inte fakta.
Jag vet inte heller vad han menar med att vissa får förtur på debattartiklar. Jag kan ju bara svara för den här sidan och här har jag ett rullande schema med lokala skribenter för att uppmuntra lokal debatt och få in fler lokala röster på sidan. En ledarsida är ingen allmän debattsida, den är per definition partisk.
Och "mina" skribenter får flytta på sig när det finns mer aktuella inlägg eller repliker att publicera.
På GT:s insändarsidor finns inte heller nån förtur, mer än aktualitet och relevans. Rikspolitik där en lokal representant skriver under tillsammans med en rikspolitiker får ofta stå tillbaka för mer lokala inlägg. Det gäller alla partier.