Uteserveringen i Almedalen, detaljplanen för Tofta strand, underlaget för upphandling av "Romapaketet", höjda egenavgifter för färdtjänst, decimerat antal ledamöter i refionfullmäktige.
Alla dessa frågor har de rödgröna, oftast Socialdemokraterna, kritiserat i efterhand, ibland först långt efter att besluten justerats av dem själva i berörda protokoll.
Jag säger inte att man inte kan ångra sig eller tänka att man borde ha reagerat tidigare, men när kritiken gäller att själva beslutet skulle vara fel och att man på något sätt blivit lurad eller felaktigt uppfattad, då behöver kritiken riktas mer internt än mot någon annan part.
Det finns ingen som gillar att regionfullmäktige inte kan jobba i sin helhet men att kalla det att demokratin sätts på spel för att ytterligare ett sammanträde genomförs med halverad skara måste nog ses som en klar överdrift.
Inte heller ska omfattningen av kritiken överdrivas. Håkan Ericsson (S) har fått väldigt stort genomslag för sin kritik. Den borde han ju rikta mot den eller de i hans eget parti som varit med och beslutat hur det första digitala sammanträdet ska genomföras.
Däremot blev det en ordentlig tankeställare när det digitala fullmäktige hade generalrepetition i fredags och strömmen gick. Här har vi ett verkligt problem som behöver politiska lösningar. Helst i går.
Här skulle det vara intressant att höra hur det går med det pågående arbete som Hanna Westerén (S) hänvisade till när hon röstade nej till sin egen motion i frågan i riksdagen.
Vad gäller de beslut som ska fattas av fullmäktige i dag så finns bland annat Romapaketet på dagordningen. Mina förhoppningar är inte stora men det finns en mikroskopisk möjlighet att beslutet från regionstyrelsen kan rivas upp och anbudet antas.
Vinner de rödgröna åter med stöd av SD kommer alltså samma procedur som redan genomförts att göras en gång till, utan att några fel ha begåtts. Hur mycket det kommer att kosta vore intressant att redovisa.
Och det man hoppas vinna på detta är alltså ett högre plus på sista raden. Det man definitivt sätter stopp för är möjligheten för fortsatt bad, samt att det hyfsat snabbt kan byggas bostäder i Roma, bostäder som är starkt efterfrågade.
Varför ekonomin i just denna fråga ska vara överordnad, att till varje pris få ut maximal vinst, är ett mysterium. I så gott som alla andra frågor är ekonomin underordnad för de rödgröna. Ibland är det till och med som att man kan låtsas om att man inte behöver tänka på sånt som finansiering.
SD Gotland vill utlysa trygghetsnödläge enligt en stor reklamskylt vid en rondell i Visby. Budskapet kommuniceras med en bild på en bil som står i lågor.
Medan andra partier kämpar med politiska lösningar för skolorganisationen, landsbygdsutveckling, vårdens ekonomi och andra lokala frågor anser SD Gotland alltså viktigast att utlysa nödläge för tryggheten.
Vad detta innebär rent praktiskt kanske vi får veta i dag då förslaget förhoppningsvis presenteras i form av en motion vid fullmäktiges sammanträde? Eller blir det som med deras förra budskap på samma plats om att värna äldre – bara ord och ingen verkstad?