Håll inte andan medan du väntar på ett svar.
Moderaterna har lagt ner. Deras enda ambition är att stödja Socialdemokraterna för att få ingå i regionledningen.
Förlåt den bryska slutsatsen men jag finner ingen annan.
Alla borgerliga partier i regionfullmäktige, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna, stod bakom yrkandet att de ekonomiska målen ska fortsätta gälla tills nya har tagits fram i demokratisk ordning.
Socialdemokraterna ignorerar detta och riktar sin udd enbart mot Centerpartiet, regionstyrelsens ordförande reagerade med orimlig irritation över "tonläget". I nästa andetag kallade hon de centerpartiska fullmäktigeledamöternas inlägg för "patetiska".
Lite senare tog regionrådet Filip Reinhag (S) till orda med sitt vanliga tonläge och beskrev debatten som smart "fast baklänges".
S&M-styret vill att de övergripande ekonomiska målen för regionens verksamhet ska uppdateras till den nya styrmodellen och flyttas över till en egen process i samband med budget. Inga konstigheter med det. Förutom att ingenting finns formulerat ännu.
Innevarande mål gäller för 2023, inte längre. När man lite senare klubbar budget för 2024-2027 finns inga mål eftersom S&M aktivt strukit dem i väntan på att nya ska tas fram.
S&M-styret hävdar att det handlar om ett icke-beslut men stod ändå kvar vid att de ekonomiska målen ska strykas innan nya tagits fram. Det är obegripligt att ta strid för en icke-fråga och än mer obegripligt att Moderaterna tycker det är en bra idé att stryka ekonomiska mål som är grunden för en säkrad välfärd.
Vissa principer borde inte vara förhandlingsbara.
Delårsrapporter, budget och beslut om mål är debatter som brukar sväva ut och som ska få göra det. Här visar de olika partierna vad som skiljer dem åt och i och med att besluten behöver vara långsiktiga behöver besluten grundas på en bred delaktighet.
Det händer också att partierna lyssnar och ändrar sig i debatten. Allt detta sammantaget är en kvalitetssäkring av de politiska besluten.
I debatten under måndagens regionfullmäktigesammanträde rörande delårsrapporten efterlyste Centerpartiet tecken på en högre krismedvetenhet från S&M-styret.
Här kunde styret välja att försäkra övriga fullmäktige, och alla oss om lyssnade, om att krismedvetenheten är hög och hur man tänker kring att upprätthålla densamma.
Istället gick regionstyrelsens ordförande alltså till angrepp mot centerpartisterna och kallade deras inlägg patetiska.
Om S&M-styret ville framföra dessa omdömen hade det kunnat göras av andra än Socialdemokraternas högsta företrädare. Nu stärktes inte direkt förtroendet för den politiska ledningens egna omdöme.
Något som visade stor skillnad i partiernas inställning var debatten om närodlad kontra ekologiskt odlad mat.
Inget parti vill minska andelen ekologisk mat i offentliga kök. Däremot anser Centerpartiet att andelen inte behöver öka utan att det är viktigare att andelen närproducerad mat ökar i regionens kök.
Det hjälpte inte att Malin Åberg (C) förklarade att det inte går att ställa om ett lantbruk till ekologiskt i en handvändning men att ökad möjlighet att få avtal för konventionellt odlade produkter ger ett bättre resultat. Bättre för Gotlands bönder, bättre för matens kvalitet, bättre för klimatet och bättre för miljön.
Även Eva Gahnström (C) försökte förklara att ekologiska produkter från södra Europa ger ett större klimatavtryck än konventionellt odlad mat från Gotland (eller Sverige).
Men pragmatismen vann inte och även här lyste Moderaternas tidigare övertygelse med sin frånvaro.
(Vi väntar sannerligen ännu med spänning på vilken fråga Moderaterna vann i förhandlingen med Socialdemokraterna om den politiska makten).
Sverigedemokraterna fortsätter visa sin bristande förmåga att förvalta väljarnas förtroende. Brist på politik och brist på förmåga att ens ha sina platser bemannade under de få gånger regionfullmäktige sammanträder är en trend som fortsätter.
Om detta är ett sätt att bedriva lokalt politiskt arbete för Gotland som kommer att belönas av gotlänningarna även nästa val återstår att se.